ROPARJI PO VLOMU VEČJO KOLIČINO DENARJA RAZTRESLI PO ULICI: Ni šlo za spodrsljaj, ampak taktiko!

Svet

Več deset oboroženih ljudi je v ponedeljek zvečer vdrlo v banko v Braziliji. Po tem, ko so jo oropali, so namerno zanetili eksplozijo in začeli bežati. Med begom so veliko količino bankovcev raztresli po ulicah. Na ta način so želeli policistom otežiti delo in si tako omogočiti lažji pobeg.

V organiziran rop je bilo vključenih vsaj 30 napadalcev, ki so se pripeljali z desetimi avtomobili.

V videoposnetkih, deljenih na družabnih omrežjih, je razvidno, kako ljudje hitijo s pobiranjem odvrženega denarja, ki je služil kot 'distrakcija' za beg.

Globo News je poročal, da je na ulicah ležalo okrog 810.000 realov oziroma 129.102 evrov. Štiri domačine, ki so s cest pobrali precej denarja, so policisti zaradi tega tudi pridržali.

Roparji so nekaj domačinov vzeli za talce, kar je sprožilo streljanje med roparji in policisti. Ustreljena sta bila dva policista, a na srečo smrtnih žrtev ni bilo. Ranjena naj bi bila tudi dva kriminalca, piše portal Ladbible.

Clésio Salvaro, mestni župan, je včeraj zvečer twitnil, da so "varnostne službe še vedno mobilizirane in si prizadevajo za aretacijo zločincev, ki so bili vpleteni v napad. Zdaj se mesto počasi vrača v normalno stanje."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija