RONALDINHU GROZI OSEBNI STEČAJ: Na bančnem računu ima šest evrov

Šport

Ronaldinho, nekdanji najboljši igralec na svetu v letih 2004 in 2005 po izboru svetovne zveze Fifa, se je po poročanju brazilskih medijev znašel v finančnih težavah. Nekdanji zvezdnik PSG, Barcelone in Milana je na robu osebnega stečaja, saj brazilskim oblastem dolguje dva milijona evrov kazni, na bančnih računih pa naj ne bi imel več sredstev.

Kot so v začetku tedna zapisali na portalu UOL Esporte, gre za sodni spor z brazilsko vlado zaradi zemljišča, ki ga je kupil v Porto Alegreju. Ker je gradil na zaščitenem območju, je padla odločitev o rušitvi objekta, hkrati so mu naložili 187.000 evrov okoljske odškodnine. Projekta se je lotil s svojim bratom, nihče od njiju tega ni mogel plačati, zato sta ostala brez potnih listin, poroča medij.

Ker kazni ni plačal, je z obrestmi dolg narasel na dva milijona evrov, ki ju Ronaldinho uradno nima, vsaj ne na bančnih računih, na katerih mu je ostalo pičlih šest evrov.

Na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in Koreji je Ronaldinho pomagal Braziliji do naslova svetovnega prvaka. Osemintridesetletnik je bil od lani uradno ambasador Barcelone, a so pri katalonskem klubu z njim zamrznili sodelovanje, ker je na nedavnih brazilskih volitvah podprl skrajno desničarskega predsednika Jaira Bolsonara.

Je investiral denar v lastno kriptovaluto?

Ronaldinho ima še vedno pogodbo z ameriškim velikanom Nike, ki je letos na trg poslal kolekcijo nogometnih čevljev z njegovim imenom. Prav tako ni znano, kam je Ronaldinho investiral milijone, ki jih je zaslužil med nogometno kariero in po njej. V medijih je tudi zaokrožila informacija, da je letos izdal lastno kriptovaluto Ronaldinhov nogometni kovanec (RSC).

Deli novico:

boter |  08 .11. 2018 ob  07: 21
Hmmm, 6€ na osebnem računu... KAJ PA TISTI € NA KAJMANSKIH OTOKIH?
Če |  08 .11. 2018 ob  00: 35
bi pri nas zidal mu ne bi nič porušili.
Svasta |  07 .11. 2018 ob  20: 37
Hitro zasluženo hitro porušeno. Za upravljanje financ je potrebno imeti tudi kaj v glavi in ne vse v nogah.
Bigs |  07 .11. 2018 ob  19: 24
Koji ste vi glupani verjetno bo svoje milione nalozil v Brazilske banke. Še Hitler je lovo zgajbal v švico.
Majko Mila |  07 .11. 2018 ob  18: 58
Nogometaš ostane vedno nogometaš, če ne v nogah v glavi.