ROKOMETAŠI NABRUŠENI ZA ISLANDCE: Danes jih čaka prva tekma drugega dela tekmovanja

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala prvo tekmo drugega dela evropskega prvenstva. V Malmöju se bo ob 16. uri pomerila z Islandijo, neposredno tekmico za preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so v prvem delu tekmovanja v Göteborgu premagali Poljake, Švicarje in Švede, medtem ko so njihovi današnji tekmeci v okviru skupine E na kolena položili Dance in Ruse, praznih rok pa ostali na obračunu proti Madžarom.

V slovenskem taboru se nadejajo novemu paru točk, v tem primeru bi prednost pred Islandci, ki imajo prav tako olimpijske apetite, povečali na štiri točke in bili nato v primeru enakega točkovnega izkupička v prednosti zaradi zmage na medsebojni tekmi.

V skupini v Malmöju se tudi Madžarska in Portugalska spogledujeta z olimpijskimi kvalifikacijami, v dunajski skupini si to želijo Avstrija, Češka in Belorusija.

Druga današnja tekma v Malmöju med Norveško in Madžarsko se bo pričela ob 18.15, tretja med Švedsko in Portugalsko pa ob 20.30.

Slovenija, Norveška in Madžarska drugi del pričenjajo z dvema točkama, Švedska, Portugalska in Islandija pa brez njih.

Najboljši izbrani vrsti iz skupine II se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščena pa bo nastopila v tekmi za peto mesto. Vse tekme bodo v Stockholmu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija