ROKAVICE, KI NAM JIH JE 'ZRIHTAL' PEČEČNIK: Bile 14-krat dražje od teh, ki jih lahko kupimo doma

Slovenija

Država je skozi okno vrgla skoraj 1,5 milijona evrov za posel z nitrilnimi rokavicami, katere dobavo je uredil Joc Pečečnik, je včeraj poročal POP TV. Pošiljka, ki je k nam prispela s Kitajske, je namreč vsebovala kar 14-krat dražje rokavice od tistih, ki jih lahko kupimo doma.

Joc Pečečnik

Običajna cena nitrilnih rokavic stane sedem centov na kos, medtem ko nam jih je Pečečnik 'zrihtal' za 97 centov. Skupno smo prek njega nabavili 1,6 milijona rokavic. Pečečnik se je za televizijo branil, da je bil le posrednik in samo dostavil, kar mu je bilo naročeno.

Rokavice so prispele v isti pošiljki kot navadne kirurške maske, ki so imele lažno oznako FFP2, po ugotovitvi te napake pa je država pri proizvajalcu ustrezno znižala ceno, je poročala televizija.

Certifikat, ki ga je POP TV posredoval Zavod za blagovne rezerve, ne kaže na to, da bi šlo za kakšne posebne rokavice, ampak za običajne nitrilne rokavice za enkratno rabo. Sedanja cena takšnih rokavic pri dobavitelju znaša sedem centov na kos.

Samo dan po Pečečnikovem naročilu, na vrhu epidemije, je predstavnik Civilne zaščite prek ljubljanskega podjetja Klintek kupil 600 prav tako nitrilnih rokavic, za katere je plačal 43 evrov oziroma sedem centov na kos, je poročala televizija.

"Če te niso dobre, jih lahko še vedno, upam, da kaj zamenjam. Ne vem, koliko jih je moj dobavitelj že kupil, ampak meni noben ni to sporočil, da je kaj narobe," je Pečečnik komentiral za televizijo. Kot je slednja še poročala, je država prek Pečečnika naročila še več kosov rokavic, skupno pet milijonov po ceni štiri milijone evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  26 .04. 2020 ob  12: 19
Tito vrni se....
vseved |  26 .04. 2020 ob  11: 25
Janša ima vse pod kontrolo , vsaka maska, vsak par rokavic pride v deželo samo ko on to odobri.
Ištrijan |  26 .04. 2020 ob  11: 14
Kako znajo eni (in isti) mastno profitirat pod kuliso domoljubja in zelje pomagati (sebi seveda!!!). Vojni dobickarji....izprijenci