ROGLA JE DOMA: Poglejte ta topel sprejem (VIDEO)

Slovenija

Po zlatem divjevodašu Benjaminu Savšku in srebrni judoistki Tini Trstenjak se je v domovino vrnil tudi zlati kolesar Primož Roglič. Slovenskega junaka letošnjih poletnih olimpijskih iger sta najprej pozdravila partnerka Lora Klinc in sin Lev, po novinarski konferenci pa bo sledil še krajši sprejem s športnimi navdušenci na letališču Jožeta Pučnika.

Enaintridesetletni Kisovčan je na sredini kronometrski preizkušnji pokoril vso konkurenco in v okolici kultne japonske gore Fudži poskrbel za 27. slovensko kolajno na poletnih olimpijskih igrah od osamosvojitve naprej in četrto na letošnjih igrah v deželi vzhajajočega sonca.

Pred Rogličem je zlato kolajno osvojil tudi kanuist Savšek, srebrno judoistka Trstenjakova, Rogličev kolesarski kolega Tadej Pogačar, v zadnjih dveh letih absolutni kralj najbolj prestižne večetapne preizkušnje na svetu po Franciji, pa je na izjemno zahtevni sobotni cestni dirki osvojil odličje bronastega leska v cestni dirki. To je Roglič končal na 28. mestu.

Zasavec je po odstopu na letošnji francoski pentlji zavoljo padca na tretji etapi na olimpijski uri resnice pokazal pravo mojstrovino. Dvakratni zmagovalec dirke po Španiji v letih 2019 in 2020 na uvodni cestni preizkušnji na igrah ni bil kos najboljšim tekmecem na svetu, zato pa je v vožnji na čas zasenčil vse tekmece ter drugouvrščenega Nizozemca Toma Dumoulina in tretjeuvrščenega Avstralca Rohana Dennisa ugnal za več kot minuto.

Roglič je pripotoval z letom iz Pariza skupaj s trenerjem Andrejem Hauptmanom, ki se je v domovini med spletnimi uporabniki proslavil z navodili, ki jih je dal slovenskemu olimpioniku po radijski povezavi iz spremljevalnega vozila pred ciljem kronometra. "Ajde, greva zdej vse vn dat, da ti ne bo kej žou! Ajde, greva po zlato! Do cilja morš pridt 'mrtu'! Ajde, gremo Primož, k gremo po zlato, ajde," je bilo navodilo, ki ga je selektor dal Rogliču, ki je v transu z najhitrejšim časom prečkal ciljno črto.

Nekdanji smučarski skakalec, ki je smuči pred devetimi leti zamenjal za kolo, je pedala pritiskal tako močno, da so ga morali z mahanjem zaustaviti, saj, kot je dejal kasneje, ni bil prepričan, ali je prečkal ciljno črto na dirkališču Fudži. Skupaj z Rogličem je seveda v domovino pripotovala tudi najbolj dragocena in najsijajnejša olimpijska kolajna, ki jo kot edini slovenski kolesar premore Roglič, zlata.

Hauptman je nedavno v vlogi športnega direktorja ekipe UAE sodeloval tudi pri osvojitvi rumene majice skupnega zmagovalca Toura, ki jo je osvojil Tadej Pogačar na dirki po Franciji.

Prihod kolesarja Primoža Rogliča z olimpijskih iger v Tokiu

Prihod zlatega kolesarja Primoža Rogliča in vodje ekipe Andreja Hauptmana z olimpijskih iger v Tokiu; Letališče Jožeta Pučnika, Zgornji Brnik 130 a #STAvživo Prenos vŽIVO.si

Objavil/a Slovenska tiskovna agencija STA dne Četrtek, 29. julij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija