ROBERT FAKIN POJASNJUJE: Zakaj se je odločil za svetniški klub Liste župana Korenike?

Piran

Poročali smo že o spremembah v piranskem občinskem svetu, ko se je svetniškemu klubu županove Liste Andreja Korenike pridružil tudi Robert Fakin, nekdanji direktor Agrarie. Fakin, ki je na lanskih županskih volitvah nastopal kot protikandidat aktualnega župana Andreja Korenike, nam je pojasnil, da ni bil nikoli član nobene politične stranke in da tudi zdaj ostaja zvest občanom, ki so ga izvolili v občinski svet.

"Svetniškemu klubu županove liste sem se pridružil s ciljem, da se povežemo tisti, ki imamo skupne cilje. Predvolilni programi, s katerimi smo nastopali, so zelo podobni in ocenil sem, da lahko v sodelovanju najdemo načine, da jih uresničimo," poudarja piranski občinski svetnik Robert Fakin. "To ni nikakršen prestop, ampak sodelovanje v okviru svetniškega kluba, kakršnega poznajo tudi druge stranke, ki so v piranskem občinskem svetu," še dodaja.

Na vprašanje, ali namerava prevzeti kakšno novo funkcijo, na primer podžupansko, pa pravi: "O tem je preuranjeno govoriti. Vsekakor pa po 47 letih dela nimam nobenih kadrovskih ambicij v javnih podjetjih, saj sem od novembra lani upokojen."

Med poudarki svojega dela izpostavlja nujnost sprejeta občinskega prostorskega načrta in reševanje stanovanjske problematike. "Občina Piran se iz najbolj cvetoče slovenske občine spreminja v najbolj kritično. Zato je potrebno združevanje vseh, da se problemi začnejo reševati," še dodaja Robert Fakin. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  20 .06. 2023 ob  09: 03
15
Sama dobrota in altruizem ga je. Lepo, da se kljub upokojitvi, še vedno trudi in razdaja skupnosti. Še dobro, da ni še več takšnih.
Prč |  20 .06. 2023 ob  08: 11
23
La famiglia dei cambiabandiera!