RIHANNA MILIJARDERKA PRI 33 LETIH: V svetu zabave ji na Forbesovi lestvici konkurira le še Oprah

Svet

Pevka Rihanna, ki je postala lepotna in modna gurujka, je uradno milijarderka, je v sredo objavil Forbes. Njena neto vrednost je zdaj ocenjena na 1,7 milijarde dolarjev. Približno štiri leta po začetku njene uspešne kozmetične linije Fenty Beauty je postala najbogatejša glasbenica na svetu.

Njen posel jo je povzdignil v status milijarderke. Ne le, da je lastnica 50 odstotkov Fenty Beauty, ki je poimenovana po njenem imenu, Robyn Rihanna Fenty, svoj delež ima tudi v znamki spodnjega perila Savage X Fenty.

Z deležema obeh podjetij v vrednosti približno 270 milijonov dolarjev je Rihanna po Oprah druga najbogatejša ženska v zabavni industriji. Denar iz glasbene kariere prav tako prispeva k njenemu portfelju.

33-letnica se je rodila na Barbadosu, prvi studijski album pa je izdala leta 2005. Od takrat je izdala še sedem albumov in osvojila devet grammyjev.

Na Instagramu, kjer ima 103 milijone privržencev, je znana kot "badgalriri" in platformo pogosto uporablja za oglaševanje svojih blagovnih znamk.

Ko je leta 2017 predstavila svojo linijo ličil, je prvotno izstopala po svoji raznoliki paleti barv in ponudila ličila za najrazličnejše tone kože. Francoski konglomerat luksuznega blaga LVMH, ki ima v lasti tudi velike modne znamke, kot je Louis Vuitton, je lastnik ostalih 50 odstotkov Fenty Beauty. Blagovna znamka mu je v prvem letu prinesla več kot 550 milijonov dolarjev, po Forbesu je premagala podobne znamke, kot je Kylie Cosmetics Kylie Jenner. Lastnik LVHM je med drugim tudi najbogatejši zemljan.

Glede na njeno celotno premoženje Forbes ocenjuje, da je Rihanna leta 2020 zaslužila 46 milijonov dolarjev,. Na njihovem seznamu najbolj plačanih zvezdnikov se je skupno uvrstila na 60. mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija