RIBIŠKI PRAZNIK BO 'OKUPIRAL' IZOLO: To so ceste, ki bodo zaprte, obvoza ne bo

Izola

V četrtek, 18. avgusta, se v Izoli pričenja ribiški praznik, ki bo do nedelje postregel z morsko kulinariko in pestrim programom. Bo pa tudi zaprl nekaj cest. Na izolski občini dostavljavce opozarjajo, naj na sedežu Centra za kulturo, šport in prireditve pravočasno pridobijo dovolilnico.

Letošnji ribiški praznik bo potekal v znamenju morske kulinarike, ki jo bodo stregli na Istrski tržnici na Sončnem nabrežju, na osrednjih prizoriščih, Velikem trgu in Lonki, kjer bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji mesa. Na severnem pomolu in v obstoječih gostinskih obratih bo potekal Pomol okusov. Gostinci bodo svojo dejavnost razširili med 19.00 in 2.00.

Dogajanje se bo pričelo v petek ob 19.30 s sprevodom Pihalnega orkestra Izola od Sončnega nabrežja do Velikega trga.

V soboto od 8.30 bosta na severnem pomolu potekali veslaška in jadralna regata, ki jo bo spremljala revija starih bark.

Glasbena zabava se bo v petek in soboto začela ob 21.00. V petek bosta na Velikem trgu nastopila 500 Pound – U2 Tribute band in Soulfingers, na Lonki pa skupini Roxie in Rok'n'band. V soboto bosta na glavnem izolskem trgu nastopila King Foo in Dan D, na Lonki pa Ne me jugat in Primorski fantje.

Otrokom bo namenjen adrenalinski kotiček ob Lonki z napihljivimi igrali, simulatorjem letenja in trampolinom. V parku Pietro Coppo bosta otroke od 19.00 dalje zabavala Duo Pingo in čarodej Sam Sebastjan.

Bodo pa zaradi prireditve zaprte nekatere ceste:

Od četrtka, 18. avgusta, od 6. ure do nedelje, 21. avgusta, do 19. ure: zapora Sončnega nabrežja, Velikega trga, Krpanove ulice ter ulic, ki križajo prireditvene površine.

Od petka, 19., do sobote, 20. avgusta, od 17. do 3. ure naslednjega dne: popolna zapora starega mestnega jedra, zahodno od Gregorčičeve ulice, vključno z Gregorčičevo ulico.

BONUS VIDEO: Katerih turistov so zaradi radodarnih napitnin gostinci v Slovenski Istri najbolj veseli?

Od petka, 19., do sobote, 20. avgusta, od 18. do 3. ure: popolna zapora Neimenovane ulice za Košaki ter od Sončnega nabrežja do Velikega trga.

Od petka, 19., do sobote, 20. avgusta, predvidoma od 18. ure do 3. ure naslednjega dne: delna zapora občinskih cest, ki se nahajajo znotraj že navedenih območij, in sicer celotno severno območje od Prešernove ceste (dovoljen promet za obiskovalce do parkirišč do zapolnitve mest, dovoljen promet za stanovalce in dostavo z ustrezno dovolilnico).

V času popolne zapore obvoza ne bo. V tem obdobju bo moten promet v celotnem starem delu Izole ter v določenih ulicah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  20 .08. 2022 ob  11: 47
Na parkirišču lonka bo štiri dni brez avtomobilov. In zdej jaz sprašuje Komunalo Izole : kje parkirajo sedaj tisti ki domačinom zasedajo parkirna mesta jQuery112305937379891328707_1660988346811??
Torej se da ,da tisti z letnim abonmajem ( saj jih ni dosti )rezerviramo parking !!!!
zoran13 |  19 .08. 2022 ob  23: 03
Kljub temu, da je bil nekoč ribiški praznik na koncu meseca avgusta, so ga zaradi vremenskih razmer premaknili za teden dne, pa mi pomagalo. Kasneje so ga z istim razlogom premaknili še za teden dni, pa je sedaj že dva dni dež...
Alozi |  17 .08. 2022 ob  12: 28
@anton si me prepričal. :-)
anton |  17 .08. 2022 ob  09: 34
@mimi
... če ne opaziš razlike, te žal osebno ne morem prepričati, večinoma kar si napisala drži, pozabila pa si na najbolj pomembne dogodke, ponudba je bila bazirana na domačih ribjih jedeh, na stojnicah so svoje izdelke ponujali domačini, predstavljala se je tradicija mesta - pletenje mrež, tekmovalo se je kdo prenese več "kašet" v višino, tekmovanje s "kajiči", nogomet ribiči-peki ali šoferji, plezanje po drogu ali vrvi namazani z mastjo, vlečenje vrvi, ribiči so bili v uniformah ... to je ohranjanje tradicije in nikakor se ne strinjam s teboj, da naj se o tradiciji učijo samo v šolah ..., prazniki so med drugim zato, da se generacije v živo seznanijo z zgodovino mesta, običaji, tradicijo, hrano ... - "fešta", kot je, pa bi morala biti vsak vikend, če se imamo za turistično mesto, kot nam to predstavlja politično "vodstvo" ...
Alozi |  17 .08. 2022 ob  08: 23
-2
@anton kakšna je razlika med ribiškim zdaj in prej? Razloži mi prosim? Eno je spomin, ki ga imaš na preteklost in ko si kot otrok komaj čakal ta dogodek... Drugo pa je bila ponudba in stojnice in cigodrom čez celo lonko, avtki in vrtiljak, stojnice z gatami in suho robo, prikolice z zračno puško, srečolov odbojkarskega kluba .... Jaz vseeno mislim da je z leti prišla v ospredje kvaliteta in predstavljanje kraja bolj kod kadarkoli. Glede prenašanja tradicije in zgodovine na nove generacije, pa bi se to moralo drugače izvajati, s kulturnimi dogodki, v šolah, lokalna društva in skupnosti. ... Ne pa z eno fešto na leto.
anton |  17 .08. 2022 ob  08: 11
@mimi
... ribiški praznik je bil praznik z veliko začetnico, sedaj se le uporablja njegovo ime, vse ostalo nima veze s praznikom ... tradicijo in zgodovino mesta mora politika "negovat" in jo prenašat na nove generacije, kar pa je žal v izolski politiki "španska" vas ... (zato so imenovani, da predstavljajo in negujejo našo ribiško in drugo zgodovino v simbiozi z novim razvojem -poudarek "simbiozi" - razvoj ni čim večja pozidava in parkirišče v "mandraču" (zgodovinskem centru mesta) ...
... na prazniku bi morali imeti brezplačno stojnice obalni gostinci, ribiči, društva ...(plačali bi le strošek postavitve in odstranitve stojnic, če nimajo svojih) in ponudba bi morala biti na domačih proizvodih (sardele, bakala, slani sardoni, pedoči, brodet, olivno olje ...) - mesne jedi, izjemoma ali nič, saj je ribiški praznik, vse ostalo je komerciala ...
JKDWingChun |  17 .08. 2022 ob  07: 50
-4
Jebal vas ribiški praznik! Prvic je ponudba od k., drugič vse smrdi po teohnečih truplih rib, tretjič vse bo zaprto, torej naj nekdo parkira v pm in naj nosi vse na roke ko ima dostavo? Izola je drek od mesta, še sploh uni njohovi narkomani pred trgovinami ala Rakija in njemu podobni! Res neverjetna je ta Izola, popljuvana, pokozlana, posrana, plačaj parking tu in tam( izolani nimajo kje parkirat)! SRAMOTA SRAMOT
Alozi |  17 .08. 2022 ob  07: 06
Eni ne bodo mai zadovoljni! Praznik je lep, ponudba je prav ok, glasba je super in za vse okuse. @anton seveda ni več ribiško mesto. Že dolgo ne. Kdo je za to kriv nima smisla tu in zdaj debatirat. Razvoj? Politika? Kakor vzameš je to naša zgodovina ki nanjo gledamo s ponosom. In ribiški praznik je tradicija in kot tak naj ostane še dolgo. Pohvale vsem ki se za ta dogodek trudijo in ga ohranjajo.
ManofSteel |  16 .08. 2022 ob  20: 36
-4
Ponudba pa ti je krneki...jaka muda
Miura |  16 .08. 2022 ob  15: 25
Festa dei calamari ............ gužvanje, če je to praznik? Raje si v "kompaniji" doma spečemo dobro ribo, zraven pa seveda domačo zelenjavo in vino. Tudi glasba bo po svojem okusu .....
anton |  16 .08. 2022 ob  13: 02
20
... izola že dolgo ni ribiško mesto, velika "zahvala" gre izolski politiki ... ribiški praznik je na žalost le še lep spomin na stare čase ... da bi izoli vsaj malo povrnili "dušo" ribiškega mesta, ispraznite "mandrač" z vozili in ga uredite na način, ki bo imel vsaj delno poudarek na našo prelepo zgodovino ...