RESTAVRACIJA IN PICERIJA TIK PRED ODPRTJEM: Hotel Koper naj bi bil nared še pred koncem leta (FOTO)

Koper

1. oktobra je minilo eno leto odkar je zaradi prenove zaprt Hotel Koper. Čeprav so ga po prvotnih napovedih planirali odpreti že pred letošnjim poletjem, je epidemija novega koronavirusa zarezala tudi v te načrte. Ti zdaj potekajo normalno, zato lastnik Aleš Piščanc pričakuje, da jim bo hotel uspelo odpreti še pred koncem letošnjega leta. Že v roku treh tednov pa naj bi odprli gostinski del v pritličju, v kolikor seveda vlada ne bo sprejela ukrepa za zaprtje gostinskih obratov.

Kot ocenjuje lokalni podjetnik Aleš Piščanc, ki je lani kupil Hotel Koper, so dela v hotelskem delu stavbe trenutno na 80-odstotkih prenove, delavci delajo finalne obloge, vsa oprema je naročena. "Zdaj bo hitro, najhujše je že za nami," pravi in napoveduje, da bodo hotel odprli takoj, ko bo obnova končana, ne glede na sezono. Domneva, da bo to še pred koncem letošnjega leta.

Pri obnovi hotela so, kot je znano, želeli ohraniti zapuščino arhitekta Eda Mihevca – čeprav je ohranjenih zelo malo njegovih prvotnih elementov –, in koncept hotela povezati z mestnim življenjem. Poudarek so arhitekti dali javnim prostorom, avli, kavarni s slaščičarno in koktajl baru. Obstoječo veliko teraso bodo ohranili in na strehi uredili novo. Da bodo pridobili fitnes, spa center, konferenčni sobi in VIP restavracijo, so število sob v štirizvezdičnem hotelu s 65 zmanjšali na 60.

V pritličju urejajo restavracijo in novo picerijo, ki bosta po besedah Piščanca odprti v kratkem, v roku dveh oziroma treh tednov. V mesecu septembru so v ta namen iskali tudi kader s področja gostinstva in imajo iz tega vidika vse pripravljeno za odprtje. Seveda, česar se zaveda tudi Piščanc, pa je vse odvisno od tega, kako se bo glede morebitnega zaprtja gostinskih obratov odločila vlada.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija