RESORT SALINERA PRODAN: Novi lastnik je nemška družba, v kateri je manjši delničar ta slovenska zavarovalnica!

Piran

Skladno s podpisano pogodbo o prodaji Salinera resorta Strunjan je s 1. julijem novi lastnik resorta postala družba Trigal, so potrdili v Savi Turizmu, ki ostaja upravljavec letovišča pod blagovno znamko Sava Hotels & Resorts. Kot so dodali, bodo vsi zaposleni v letovišču ohranili delovna mesta.

Resort Salinera obsega hotel, ki ima tri oz. štiri zvezdice s 101 sobo, s pripadajočo plažo, bazeni in energetskim parkom, Vilo Maia z devetimi apartmaji s tremi zvezdicami ter 76 apartmajev z dvema oziroma nekaj s tremi zvezdicami.

O pogovorih glede prodaje resorta družbi Trigal - ta je v večinski lasti nemške družbe za upravljanje naložb KGAL, manjšinski delničar je državna Zavarovalnica Triglav - so mediji poročali že januarja.

Prodajni postopek za kompleks Salinera - ta je bil nekdaj del kapacitet družbe Hoteli Bernardin, ki so jo lani pripojili k Savi Turizmu - je trajal dlje časa, med interesenti pa so v preteklosti omenjali tudi Terme Krka, ki imajo svoj kompleks v neposredni bližini, ter štajerskega podjetnika Franca Jagra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  15 .07. 2021 ob  16: 26
Prodan hotel. A je bil sploh plačan?