RESNICA FILMA TITANIK: Uganka, ki je begala oboževalce 25 let, končno razrešena (VIDEO)

Svet

Režiser Titanika je vendarle priznal, da bi Jack morda preživel, če bi se Rose le malo premaknila na svojem splavu.

Potem ko so oboževalci leta dvomili, ali mora lik Leonarda DiCapria res umreti, je režiser filma Titanik James Cameron to preizkusil v bazenu.

V posebni televizijski oddaji 'NatGeo TV special Titanic: 25 Years Later' je 68-letni režiser dejal: "Jack bi morda živel. Ampak Jackovo preživetje bi Rose morda stalo življenja. Glede na to, kar sem se naučil do danes, bi splav naredil manjši, tako da o tem ni dvoma."

Cameron je dva kaskaderja, ki sta enako visoka in težka kot Jack in Rose, odpeljal v laboratorij, ki je specializiran za preučevanje učinkov mraza na človeško telo. Preizkusili so več različnih scenarijev.

Če bi Jack ostal v vodi več kot 20 minut, bi padel v klinično smrt in ker je reševalna ekipa potrebovala dve uri, da je našla Rose, bi umrl.

Če bi bila Jack in Rose oba na splavu z zgornjim delom telesa, njune noge pa bi ostale v vodi, bi verjetno zmrznila do smrti.

Če bi oba klečala na splavu in drug z drugim delila telesno toploto – izkazalo se je, da bi bil splav preveč nestabilen za kaj takega.

Če pa bi bila oba na vrhu splava in bi imela le spodnji del nog pod vodo – v tem primeru so ugotovili, da bi Jack lahko preživel do prihoda reševalcev.

Cameron sicer trdi, da to ni nič drugega kot "fantazija", ker v poskusu Jack in Rose nista šla "skozi vse stvari", ki sta jih njegova lika prestala v filmu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija