REKORDNO ŠTEVILO OKUŽB S KORONAVIRUSOM V TOKIU: So "krivi" olimpijci?

Svet

Število novih okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni je v japonski prestolnici Tokio, prizorišču olimpijskih iger, doseglo nov rekord že drugi dan zapored. Danes so potrdili 3177 novih okužb, kar pa ni neposredno povezano s športniki iz vsega sveta. Pristojne oblasti predvsem mlade Japonce pozivajo k cepljenju proti covidu-19.

Rekordno število okužb beležijo na Japonskem tudi na državni ravni. Danes so jih skupno potrdili več kot 8000. Poleg Tokia se novi virus trenutno širi v sosednjih prefekturah Chiba, Kanagawa und Saitama. Tamkajšnji guvernerji so na japonsko vlado že naslovili zahtevo, naj za ta območja razglasi izredne razmere, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V japonski prestolnici so že v torek potrdili rekordnih 2848 okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni. Gre za razvoj dogodkov, ki so ga strokovnjaki napovedovali že pred začetkom olimpijskih iger.

Tokijska guvernerka Yuriko Koike je mlajše prebivalce pozvala, naj se cepijo proti covidu-19, če je le mogoče, ostanejo doma ter upoštevajo ostale ukrepe za zajezitev okužb. "Ravnanje mladih je ključ (za zajezitev okužb)," je dejala. Dodala je, da je večina starejših že cepljena, zaradi česar je tudi bistveno upadlo število okužb v tej starostni skupini.

Na Japonskem je doslej polno cepljenih proti covidu-19 25,5 odstotka celotnega prebivalstva, pri starejših je ta delež 68,2-odstoten.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  28 .07. 2021 ob  22: 55
čudno,a niso cepljeni,a cepivo ni prijelo,hm res čudno