REKORDNO PLAČANI SVETOVALEC, REKORDNI COVID DOBIČKI: A v SB Izola na naša vprašanja odgovarjajo milorečeno redkobesedno

Izola

Pred dnevi smo poročali o visokih dobičkih, ki jih v času epidemije ustvarjajo nekatere bolnišnice. Tudi Splošna bolnišnica Izola je lani ustvarila 2,4 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki in pokrila izgubo iz minulih let. Poleg tega je pred dnevi prišla v javnost informacija o rekorderju med plačanci v slovenskih bolnišnicah, gre za "svetovalca" v izolski bolnišnici, ki je decembra lani prejel bruto plačo v višini več kot 13.000 evrov. Z vprašanji glede poslovanja v lanskem letu smo se obrnili na vodstvo SB Izola in dobili sledeče odgovore.

Kaj je najbolj vplivalo na povečanje prihodkov in v kolikšni meri?

Dodatno delo s Covid pacienti (15 odstotkov).

Koliko so znašali prihodki iz naslova oskrbe covidnih bolnikov?

4,4 milijona evrov.

Kaj je v lanskem letu predstavljajo največji strošek za bolnišnico?

Stroški dela.

Že pred dnevi ste za medije povedali, da se razmere v bolnišnici, kar se tiče covidnih bolnikov, izboljšujejo. Kakšno je trenutno stanje na covid oddelku?

V SB Izola od 11. marca 2021 ni več Covid oddelka.

Pred dnevi so v medije prišle informacije o plačah v slovenskih bolnišnicah. Med najbolje plačanimi naj bi bil svetovalec v SB Izola, ki je decembra lani prejel plačo v višini 13.000 evrov. Zanima nas, za koga gre in kakšno delo oziroma svetovanje opravlja, na katerem področju dela svetuje? Kot tudi, kako dolgo že opravlja delo svetovalca SB Izola?

Vsi podatki povezani s plačami so javno dostopni na portalu Plače v JS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  12 .03. 2021 ob  22: 40
Zadnjic sem stal pred vrati,opet nek incident...
Morda v teh tezkih casih se pojavljajo tudi dusevne stiske anksioznost depresija in clovek lahko zamesa da z njegovim telesom nekaj ni v redu.
Morda je res varnostnik pred vhodom skoraj kot en duhovnik ki vljudno vprasa kam in kaj,ampak se vedno je varnostnik in vsak si razlaga njegovo vlogo po svoje
zoran13 |  12 .03. 2021 ob  21: 04
Ob vsemu poročanju, je potrebno povedati, da je veliko zaslužnih zaposlenih zapustilo SBI Izola, predvsem so to tudi diplomirane medicinske sestre, ki so odšle na druga delovna mesta, kjer so se pokazele potrebe in možnosti. Med temi so tudi srednje medicinske sestre ter ostalo medicinsko osebje, bodisi zaradi osebnih dohodkov, zaradi šikaniranja ali mobbinga, predvsem zaradi avtokratskega vodenja, ki ne pozna nobene milosti. Žal so odšli kadri, ki so temelj medicinske oskrbe bolnikov, bolnišnična nega je izgubila mnogo in preveč, saj se vse ta fluktuacija zelo pozna pri kvaliteti dela na posameznih oddelkih. Skratka, človeški faktor je močno zapostavljen in je sedaj pomemben samo ekonomski faktor, ki vnaša med zaposlene še večji nemir in nezadovoljstvo. Vsi tisti, ki ste bili v zadnjem obdobju v SBI to nedvomno poznate, še bolj pa poznajo situacijo bolniki, ki so se tam zdravili...vsa čast pa medicinskemu osebju, ki kljub razmeram v SBI vztraja in opravlja poslanstvo naprej v zadovoljstvo svojih pacientov, ki jih cenijo in spoštujejo še naprej.
Piero Panin |  12 .03. 2021 ob  18: 37
Samo da gre pol ta denar v boljso opremo aparate itd...in bono vsi imeli nekaj od tega