REKORDNI ZASEG DROGE V ČRNI GORI: Kokain zapakiran v pakete, na katerih je pisalo 'covid' (FOTO)

Svet

Črnogorska policija je zasegla 1,6 tone kokaina, danes poročajo črnogorski mediji. Poudarjajo, da gre za rekordni zaseg prepovedanih mamil v Črni gori. Policija naj bi kokain našla v četrtek zvečer v enem od predmestij Podgorice. V Črno goro naj bi mamila prepeljali preko pristanišča Bar.

Črnogorska policija je obsežno operacijo proti tihotapcem mamil začela v Baru, Podgorici in Zeti. Po neuradnih informacijah, je bilo 1600 kilogramov kokaina zapakiranih v 1400 paketov, na katerih je pisalo covid.

Najverjetneje so mamila prišla v Črno goro v zabojniku ene od ladij, ki je priplula iz Južne Amerike. Kokain naj bi našli v Zeti, ki je eno predmestij Podgorice, poroča podgoriški novičarski portal Dan. Objavili so tudi fotografijo zaseženih paketov.

Policija je prijela devet oseb, ki jih povezujejo s tihotapljenjem mamil, navaja črnogorska tiskovna agencija Mina. Dodaja, da so črnogorski policisti v boju proti večji mednarodni kriminalni skupini sodelovali tudi s kolegi iz drugih držav in da mamila niso bila namenjena za prodajo v Črni gori. Navaja, da gre za kokain visoke kakovosti, vrednost na evropskem črnem trgu pa so ocenili na približno tri milijone evrov.

Podgoriški časnik Vijesti na svoji spletni strani navaja, da policisti danes nadaljujejo iskanje drugih osumljencev, ki jih povezujejo z zaseženimi mamili. Izpostavlja, da gre za rekordni zaseg mamil v Črni gori.

Črnogorska policija uradnih informacij o operaciji proti tihotapcem mamil ni sporočila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  27 .08. 2021 ob  11: 41
-2
Narkokarteli občasno nekaj "pustijo" policistom, da bi se lahko hvalili. Ozadje pa je umetno dvigovanje cen (zaradi"kakor" pomanjkanja zaradi zasegov). Čisti marketing in PR. Vse dogovorjeno press