REKORDNA CENA BELIH ISTRSKIH TARTUFOV: Kilogram vreden kar 4500 evrov!

Istra

Danes zjutraj, 22. decembra, se je po Buzetu, v dolini reke Mirne in Motovunskem gozdu, razširila novica, da kilogram istrskih belih tartufov prvega razreda stane več kot 4500 evrov.

Portal istrski.hr je informacijo preveril pri Robertu Marušiću iz Buzeta, ki je potrdil ceno in pojasnil, da gre za znesek, ki ga dobi lovec na tartufe, če ima srečo, da jih dobi. Dodal je, da je cena takšna tudi zato, ker je tartufov vedno manj in se bliža konec sezone.

Kot je Marušić dejal za portal: "Naši tartufi so s popkovino povezani z velikim trgom italijanskih tartufov, kjer pa belih tartufov, ki se tradicionalno lovijo od septembra do januarja, letos ni bilo v izobilju. V Istri tartufi niso več le izvozni evropski in svetovni proizvod, ampak se nahajajo v številnih restavracijah. Belih tartufov ni mogoče umetno pridelati in vsi, ki jih kupujejo, konzumirajo ali preprodajajo, so odvisni izključno od narave, torej od ulova tartufov."

Cena belih tartufov drugega razreda znaša okoli 2500 evrov, cena za kilogram tartufov tretjega razreda pa rekordnih 1300 evrov. Kot z drugimi besedami povzema portal, na mizah svetovnih restavracij Monte Carla, Londona, Milana, Dubaja ali Macaoa boste za porcijo testenin z belimi istrskimi tartufi odšteli več kot 150 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  23 .12. 2021 ob  01: 44
-1
Se vedno trdim da se mi je tisti strup za pesa zdel zelo dobro narejen in zavit za na fotko,vidu sem jih ze kar nekaj ma takega se nikoli.
Baje se tudi najde mularija ki strelja na brake,da ne govorimo o migrantih ki so lacni in bi nekomu vzeli se nogavice,zadnjic so vidli neznani leteci predmet ki je pobiral ljudi in gledal kako so narejeni...se vedno se nemci skrivajo v jamah