REKORDERJA RADARJEV V ZADNJIH 24 URAH: Enega voznika so ujeli pri Senožečah, drugega pri Razdrtem

Kronika

Včeraj ob 9.35 je radar pri Senožečah zaznal hitrost vožnje 183 km/h. Policisti so ustavili 52-letnega državljana Turčije, voznika osebnega avtomobila in mu izdali plačilni nalog. Danes zjutraj pa je radar pri Razdrtem izmeril hitrost vožnje 167 km/h pri omejitvi 110 km/h. 31-letnemu državljanu Bolgarije so izrekli globo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 111 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in šest tatvin ter rop, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

Kraje, vlomi in rop

Včeraj zjutraj so policisti dobili prijavo ropa v eni od stanovanjskih hiš na območju Šareda pri Izoli. Kaznivo dejanje sta izvršila najmanj dva storilca, ki sta ob tem uporabila silo ter oškodovanca tudi poškodovala. Protipravno sta si prilastila večjo vsoto denarja in nekaj drugih predmetov. Kriminalisti in policisti PU Koper obravnavajo kaznivo dejanje ropa. Trenutno še vedno poteka intenzivno zbiranje obvestil in dokazov s ciljem odkritja storilcev, sledov in predmetov navedenega kaznivega dejanja. 

Vse, ki bi imeli v povezavi s tem kakršnekoli koristne informacije, predvsem o morebitnih sumljivih oseb ali vozil v zadnjem času na širšem območju Šareda, prosijo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.  

V Seči je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je zlatnino in gotovino.

V Izoli je nekdo ukradel električni skiro znamke XIAOMI, tipa PRO 2, črne barve, vreden 400 evrov. Priklenjen je bil ob ograjo pri stadionu v Izoli.

Ilegalne migracije

Ob 18.50 so policisti na Ravbarkomandi ustavili dve vozili. Osebni avtomobil BMW italijanskih registrskih tablic, ki je bil predhodnik, je peljal 36-letni državljan Filipinov z urejenim statusom v Italiji, za njim pa je bil osebni avtomobil Audi A6 romunskih registrskih tablic, ki ga je peljal 40-letni državljan Filipinov, prav tako z urejenim statusom v Italiji. Ta je prevažal štiri državljane Kitajske, povratnike iz azilnega doma. Obe vozili so zasegli, voznikoma po končanih postopkih sledi kazenska ovadba, državljane Kitajske pa so odpeljali v azilni dom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  28 .03. 2024 ob  15: 04
-4
MA, ZA TISTIH PAR EVRČKOV,..