REKONSTRUKCIJA SMRTI ROKOMETAŠA: 12 minut agonije, to se je dogajalo

Kronika

Agonija mladega hrvaškega rokometaša Denisa Tota, ki je bil minulo sredo zvečer ubit pred diskoteko Privileg v Skopju, je trajala natanko 12 minut. Doslej še neznane podrobnosti usodnega večera navaja makedonski portal A1on, ki v svoji rekonstrukciji razkriva, da so se bili ubiti Tot in trije osumljenci uboja skupaj družili v nočnem klubu.

Denis Tot in posnetek pretepa

Po pisanju portala so imeli Tot in trije osumljeni, 28-letni Angelo Georgievski, 19-letna Klementina Leftkovska in 22-letni Andrej Kostovski, rezervirano mizo v nočnem klubu, kjer so skupaj preživeli tri ure. Vstopili so pol ure po polnoči, klub pa zapustili okoli 3.30.

Nato so se usedli v taksi. V avto je najprej na sovoznikov sedež sedel Kostovski, na zadnje sedeže pa Georgievski. V tem času sta se po rekonstrukciji portala Klementina Leftkovska in Denis Tot na hitro pogovorila zunaj vozila, nič pa še ne nakazuje na konflikt. Nato se tudi ona dva usedeta v taksi, najprej Leftkovska, potem še Toth.

V tistem trenutku se je taksiju približal peti mladenič. Odprl je zadnja vrata avtomobila in poskušal vstopiti kot šesti potnik. Vrata, ki jih odpre, so na nasprotni strani od tistih, ob katerih je sedel Tot. Sledijo tri usodne minute.

Klementina Leftkovska

Ko postane jasno, da za petega mladeniča v taksiju ni prostora, je Kostovski, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, izstopil iz avtomobila in prišel do Tota. Izvlekel ga je iz vozila, na kratko nagovoril Georgievskijevega in Leftkovsko ter se odpravil nazaj na sovoznikov sedež.

V tistem trenutku Leftkovska nenadoma izstopi iz taksija in poskuša zamahniti proti Totu, a jo Kostovski zadrži. Ga pa udari Georgievski, hrvaški rokometaš izgubi ravnotežje in pade. Ko pade, mu Georgievski zada še en udarec, poskuša ga udariti tudi tretjič, a zgreši.

Nemočnega Tota začneta brcati še Kostovski in Leftkovska. V tistem trenutku iz avta izstopi mladenič, ki je v taksi sedel kot zadnji, in ju odrine ter skuša pomagati Hrvatu. V tem Leftkovska z drugo nogo brcne Tota v čeljust.

Mimoidoči le opazujejo

Celotno dogajanje spremlja devet mimoidočih, a Totu na pomoč ne priskoči nihče od njih. Rokometašu skuša pomagati le zadnjih mladenič iz taksija, ki mu masira srce ter mu daje umetno dihanje. Med oživljanjem Leftkovska Tota še dvakrat udari po telesu.

Napadalci nato odidejo in poskušajo vstopiti v taksi, a jih voznik ne sprejme. Mladenič še vedno poskuša oživljati Tota, zdaj pa se mu pridružita še Kostovski in Georgievski. Vstopijo v klub in prosijo za rešilca. Ostali gostje, ki vstopajo v klub, gredo mimo nemočnega Tota, kot da se nič ne dogaja. Reševalno vozilo je prispelo devet minut po klicu in Tota odpeljalo v bolnišnico.

Od trenutka, ko je Denis Tot zapustil klub do trenutka, ko so ga dali v reševalno vozilo, torej celih 12 minut, so celoten dogodek spremljali trije mladeniči. Na dogajanje se niso odzvali, eden od njiju pa je ves čas v roki držal balone, makedonski portal povzema jutarnji.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija