RDEČI ALARM ZA ŠIRŠE OBMOČJE REKE: Pričakujejo sunke vetra s hitrostjo do 165 kilometrov na uro

Svet

Hrvaški hidrometeorološki zavod je razglasil rdeče opozorilo za širše območje Reke, kjer pričakujejo sunke vetra s hitrostjo do 165 kilometrov na uro. Neurje je minulo noč zajelo dalmatinske otoke, posebej Hvar. Posamezni deli hrvaških avtocest, ki povezujejo obalo z notranjostjo države, so odprti samo za osebna vozila.

Najmočnejšo burjo pričakujejo ob obali pri Velebitu. Dosegla naj bi hitrost tudi do 165 kilometrov na uro. Za hrvaško Istro ter severno in srednjo Dalmacijo so napovedali sunke vetra s hitrostjo do 85 kilometrov na uro. Na skrajnem jugu Dalmacije so možni vodni tornadi in toča, je poročala hrvaška televizija HTV.

Močno neurje z dežjem in grmenjem je nekaj po polnoči zajelo otoke v srednji Dalmaciji. Največ dežja je padlo na otoku Hvar, kjer so namerili 21 litrov na kvadratni meter. Veliko dežja je padlo v kratkem času, kar je ponekod povzročilo tudi hudournike, je poročal spletni portal dalmacijadanas.hr. Podobno močno neurje je zajelo tudi otoka Brač in Šolta ter mesto Trogir.

Na cestah veljajo omejitve

Zaradi močne burje je samo za osebna vozila odprt odsek avtoceste Zagreb-Split med Svetim Rokom in Posedarjem. Podobna omejitev velja tudi na avtocesti Reka-Zagreb na delu Delnice-Kikovica, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija