RDEČA BARVA RAZBURILA IZOLANE: V četrtek ponoči se je nekdo 'razpisal' (FOTO)

Izola

Na nas se je obrnil razburjen občan, ki je ob posredovanih fotografijah zapisal: "To bi moralo obvezno v javnost. Izolani so vložili veliko truda in časa, da so grafiti nastali." Nekdo se je namreč odločil za 'mazaško delo' in več grafitov po Izoli pomazal z rdečo barvo.

Glede na poslane fotografije bralca se je nekdo znova lotil tudi grafitov na transformatorskih postajah, ki so jih s soglasjem občine in Elektro Primorske ter podporo izolske komunale poslikali na pobudo navijaške skupine Ribari. Podoben primer se je namreč že zgodil natanko pred tremi leti, takrat so tudi ugotovili, kdo je kriv za vandalizem.

Z rdečo barvo pomazani grafiti naj bi nastali pretekli četrtek ponoči po vsej Izoli, pravi bralec. Tudi tokrat po njegovih navedbah vedo, kdo je krivec, saj je 'mazaški grafitar' pustil podpis in nalepko.

Ali so z zadevo seznanjeni in jo obravnavajo smo vprašali na koprsko policijsko upravo, kjer pa pojasnjujejo, da niso prejeli nobene prijave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  24 .08. 2022 ob  11: 50
Je kdo sel po svetu pogledat kaksne so ble prej te kabine od elektra porisane z kur..,jointi,nekimi frazami itd..
Ne gre se tolko za sporocilo kot zato da so jih pustili pri miru umetniki brez smisla za umetnost
Hiphop |  24 .08. 2022 ob  06: 18
Nekateri pač ne razumete subliminalnih sporočil v grafitih! Žalostno da ste tako ozkogledni da vidite samo " jezne morske pse", " kapuce" itd. Res ste omejeni
Pjero Shriba |  22 .08. 2022 ob  17: 41
Meni ni jasen obstoj teh ribarjev.
Kako vezo imajo tisti njihovi plavi grafiti z Izolo ?
Ribištva in ribje industrije v Izoli ni več !
Izolski nogomet je ena bedarija.
Alora kaj rabi risat neke zamaskirane đunkije in jezne morske pse.
Priznati pa moramo, da so grafiti kvalitetno izdelani in to mazaško dejanje je kriminal.
Ratman |  22 .08. 2022 ob  14: 05
20
Nisem Izolan, pa me je to mazaško delo vseeno zelo razburilo. Gre za tematsko povezano serijo grafitov, narejenih z odobravanjem lokalnih oblasti, ki ne bi smeli "žeti" takšnega odnosa.
ManofSteel |  22 .08. 2022 ob  13: 02
-29
Nisem še slišal, da bi nekdo oskrunil nekaj kar je že po definiciji vandalizem. Bwahahahahahaha...in to, da je nekdo gor risal ure...še ne pomeni, da je grafit na mestu ali, da ga je risal kak umetnik.
ZigaZois |  22 .08. 2022 ob  12: 54
14
Za grafite se je res nekdo potrudil in porabil nekaj časa. Čečkanje po njih je vandalizem.
Ampak je po mojem okusu tudi vsebina grafitov vandalizem in spodbujanje agresivnega vedenja - "jezen" morski pes in prekriti obrazi s kapuco na glavi niso ravno veseli, zabavni ali humoristična grafiti.
Verjetno bo držal pregovor: Kar seješ, to žanješ.