RDEČ ALARM ZA SZ IN SV DEL DRŽAVE: Sunki vetra v Avstriji že dosegajo do 160 km/h

Slovenija

Močan sistem neviht se nahaja nad severno Italijo in Avstrijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji dosegajo 100 od 160 km/h. Nevihtni sistem bo skrajni severozahod Slovenije dosegel okoli 17. ure. Pričakujemo zelo močne sunke vetra (nad 100 km/h), posamezne nevihtne celice lahko prinesejo debelejšo točo, opozarjajo pri Agenciji za okolje. Od 17.00 do 20.00 ure so za severozahodno in severovzhodno regijo izdali najvišjo (rdečo) stopnjo opozorila. Močne nevihte se lahko razširijo tudi na ostale regije. "Pazite nase!" dodajajo.

Foto: Facebook Neurje.si

Znova so možni tako toča kot tudi močnejši sunki vetra in močni nalivi. Ob tem bodo možna razlivanja hudourniških vodotokov in poplavljanja padavinske in zaledne vode. Nevihtno vreme bo vztrajalo nad Slovenijo do vključno sobote, šele nedelja pa bo prinesla več sonca in stabilnejšo zračno maso nad našimi kraji.

Uprava RS za zaščito in reševanje opozarja, naj se vsi, ki preživljajo čas na prostem - bodisi kampirajo ali šotorijo, čim prej, zlasti pa med 18. in 21. uro, umaknejo v varno zavetje. Nevihtni sistem z močnim vetrom in točo se pomika proti Sloveniji.

Zaradi napovedanega slabega vremena zvečer in ponoči so se v nakupovalnem središču Aleja v ljubljanski Šiški odločili, da v svoji parkirni hiši omogočijo brezplačno parkiranje. Zainteresirani lahko avtomobil tja pripeljejo najpozneje do polnoči, odpeljejo pa ga v sredo od 6. ure dalje, so navedli v sporočilu.

⛈ Močan sistem neviht se nahaja nad severno Italijo in Avstrijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji dosegajo...

Objavil/a ARSO vreme dne Torek, 18. julij 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija