RAZVPITI HRVAŠKI TRENER MAMIĆ RAZKRIVA "SKORUMPIRANCE": Objavljam letalske karte, ki sem jih plačal sodniku in njegovi ljubici

Kronika

Pred dnevi, ko je zagrebško vrhovno sodišče potrdilo zaporne kazni za kriminalna dejanja, ki so se zgodila v zagrebškem nogometnem klubu Dinamo, je s položaja klubskega svetovalca odstopil razvpiti hrvaški trener Zdravko Mamić. Položaj trenerja in športnega direktorja Dinama je zapustil tudi njegov brat Zoran Mamić. Zdaj Mamić pravi, vsaj tako je zapisal na svojem Facebook profilu, da je prišel čas za "plačilo sodniških grehov".

Zdravko Mamić se je kot dvojni državljan Hrvaške ter Bosne in Hercegovine pred odločitvijo prvostopenjskega sodišča junija 2018 umaknil v Hercegovino. Pred dnevi je na novinarski konferenci v Mostarju zanikal pobeg pred hrvaškim pravosodjem, obenem pa zatrdil, da bo šest let in šest mesecev zapora prestal v BiH, če bo potrebno.

Ob tem je še dejal, da Dinama čez tri mesece ne bo več in da bosta morala sporne milijone vrniti tudi znana hrvaška nogometaša Luka Modrić in Dejan Lovren, če morata denar vrniti onadva z bratom. Ostro je napadel predsednika hrvaškega vrhovnega sodišča Đura Sessa in sodnike iz Osijeka, ki so vodili kazenski postopek v zvezi s kaznivimi dejanji v klubu Dinamo.

Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe,...

Posted by Zdravko Mamić on Tuesday, March 23, 2021

Hrvaško vrhovno sodišče je potrdilo, da morajo obsojeni zagrebškemu nogometnemu klubu vrniti 15,3 milijona, v državni proračun pa 1,6 milijona evrov. Zoran Mamić mora v zapor za štiri leta in osem mesecev. Nekdanji glavni direktor Dinama in član uprave Damir Vrbanović mora v zapor za tri leta, prav tako davčni inšpektor Milan Pernar.

Danes je Mamić ponovno udaril po osijeških sodnikih. Na svojem Facebook profilu je objavil letalske karte za Dubaj, ki naj bi jih plačal sodniku Zvonku Vekiću, njegovi ljubici ter njeni hčerki v času novoletnih praznikov ob koncu leta 2017.

Predsednik županijskega sodišča v Osijeku Zvonko Vrban je včeraj predlagal uvedbo disciplinskega postopka in ukrep odpovedi zoper sodnika Vekića ter sodnika Darka Krušlina. Za to se je odločil potem, ko so v javnost prišle fotografije, na katerih se vidi, da sta se družila z Mamićem. Slednji se še vedno skriva v BiH.

"Pred tremi dnevi sem poklical skorumpiranega sodnika Louisa Vuittona Vekića, da se reši in objavi potrditev rezervacije leta zase, za svojo ljubico in njeno hčerko za pot v Dubaj. Čas se je iztekel. Z ozirom na to, da se mene ne da kupiti, tako kot Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) ter Državno odvetništvo Republike Hrvaške (DORH), in prisiliti, da zadržim predmete na dnu predala, ekskluzivno objavljam maile, s katerimi sem preko agencije rezerviral, plačal in dostavil karte za Dubaj za njega, ljubico in njeno hčerko, kot tudi potrdila o letu z vsemi podatki.

Gospoda so seveda v Dubaj letela v poslovnem razredu, znesek pa je bil več kot 23.000 kun (več kot 3.000 evrov) samo za let. Upam, da bo sedaj soprogi gospoda Vekića bolj jasna tista laž, ki ji jo je mož prodal, ko ji je rekel, da ga ne bo za novo leto doma, ker gre na kongres ljubiteljev raket. Tokrat apeliram na preostale sodnike – predsednika Fruteka, sodnika Kvesića, sodnika Bobana in šefa K€$$u, da čim prej odstopijo s svojih mest, ker jih čaka usoda Krušlina in Vekića, bolj dolgo kot boste čakali, hujše bo. Vaš čas je končan, prišel je čas plačila vaših grehov," je na Facebooku zapisal Mamić.

Vekić je za hrvaške medije zanikal, da bi mu Mamić plačal letalsko karto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija