RAZVELJAVILI RAZPIS ZA PREČKANJE GLINŠČICE PRI DRUGEM TIRU: Referenca izbranega ponudnika naj bi bila ponarejena

Slovenija

Družba 2TDK je po neuradnih informacijah televizije POP TV razveljavila razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega železniškega tira Koper-Divača. Razlog naj bi bil, da referenca najcenejšega ponudnika ni bila ustrezna, ostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost.

Na razpis so prispele tri ponudbe. Najcenejši je bil konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel (nekaj manj kot osem milijonov evrov), ponudbi sta oddala še Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad (13,5 milijona evrov) ter podjetje Godina (14,3 milijona evrov).

Družba 2TDK je za izvajalca izbrala najugodnejšega ponudnika, nato pa je svojo odločitev, ker "faza pregleda in ocenjevanja ponudb ni bila ustrezno opravljena", razveljavila in znova pregledala ponudbe.

Razpisna komisija se je odločila razpis razveljaviti, neuradne informacije navaja POP TV, in sicer ker naj referenca najcenejšega ponudnika ne bi bila pravilna oz. celo ponarejena, ostali dve ponudbi pa sta krepko presegali ocenjeno vrednost.

Aleksander Schara iz družbe Markomark Nival je za POP TV zatrdil, da je referenca, ki so jo podali, prava. Nadzorni organ je sproti spremljal in z vpisom v gradbeni dnevnik potrjeval že izvedena dela. Na podlagi že izvedenih del pa je potem župan občine Pesnica potrdil referenco v dimenziji, ki je zapisana v dokumentaciji, je povedal.

V 2TDK včeraj informacij glede razpisa niso dajali, odziv so napovedali za sredo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .08. 2019 ob  14: 19
@Lili, Borutov.
Lili |  07 .08. 2019 ob  13: 27
@vseved
Samo veš kaj je zanimivo? Da riko nikoli ni kriv...hahahaha...le kako, le kako...le čigav prijatelj je ta Riko?
vseved |  07 .08. 2019 ob  10: 51
Kjer je RIKO smrdi po korupciji. Spomnimo se samo ˝sodelovanja pri gradnji Intereurpinega logističnega centra v Ukrajini.
Lili |  07 .08. 2019 ob  10: 31
aha...bojo rajši dali svojega...ta pravega... Tako so vedno delali, dalajo in bodo delali..pranje denarja, kraja, klientelizem, ...to kar se Janezek nauči, to janezek dela...
Motoviltz |  07 .08. 2019 ob  10: 16
Morale della favola...
Če so poceni, ponarejajo, če so dragi, napihujejo.
Alora pustite stat to projektiranje in se začnite ukvarjat s kmetijstvom.