RAZVELJAVILI ODLOČITEV 2TDK O PRIZNANJU SPOSOBNOSTI ZA GRADNJO 2. TIRA ŠESTIM PONUDNIKOM: Kdaj druga faza, ko bo treba predložiti cene?

Slovenija

Državna revizijska komisija je razveljavila odločitev projektnega podjetja 2TDK o priznanju sposobnosti za gradnjo drugega tira šestim ponudnikom. Po besedah 2TDK Dušana Zorka v družbi zdaj sklepe komisije preučujejo in jih bodo v celoti spoštovali. Upa pa, da bodo čim prej začeli drugo fazo razpisa za oddajo glavnih del na projektu.

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila za glavna gradbena dela prejela tri zahtevke za revizijo. Zahtevek družbe Swietelsky so sredi prejšnjega meseca zavrnili kot neutemeljenega, so pa delno ugodili zahtevkoma Gorenjske gradbene družbe in Kolektorja CPG.

Kot so zapisali na revizijski komisiji, so razveljavili odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti trem kitajskim gradbincem, in sicer China State Construction Engineering Corporation, China Railway Group in China Gezhouba Group v sodelovanju s slovenskim Ginexom, konzorciju turškega IC Ictas s sarajevskim Euro-Asfaltom, konzorciju Gorenjske gradbene družbe, novomeškega CGP in češkega Metroslava ter konzorciju dveh turških gradbincev YDA in Unitek.

Revizijska komisija: Kolektor CPG je izkazal, da prijave niso bile pregledane skladno z zahtevami

"Vlagatelj Kolektor CPG je namreč v zahtevku za revizijo izkazal, da naročnik prijav navedenih kandidatov ni pregledal v skladu z zahtevami, ki jih je določil v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila," so utemeljili odločitev.

Ni pa Kolektor CPG izkazal kršitev 2TDK, ko je ta priznal sposobnost turškemu podjetju Cengiz, kitajskemu podjetju China Communications Construction Company ter Strabagu v sodelovanju s podjetjema Ed Züblin in Gülermak, so zapisali na državni revizijski komisiji. Tako jih bo 2TDK posledično povabil k sodelovanju v drugi fazi postopka.

Zorko: upam, da bomo v najkrajšem času prišli v drugo fazo

Tudi Gorenjska gradbena družba je z zahtevkom za revizijo izpodbijala odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti kitajskemu podjetju China State Construction Engineering Corporation. Podobno kot pri zahtevku Kolektorja CPG je Gorenjska gradbena družba po navedbah revizijske komisije uspela izkazati, da 2TDK pri pregledu prijave kitajskega ponudnika ni ravnal v skladu z zahtevami, ki jih je določil v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila.

Sklepa državne revizijske komisije so na 2TDK po besedah prvega moža družbe Zorka prejeli danes in so z njimi zadovoljni. Sklepe bodo zdaj pregledali, jih bodo pa, kot je poudaril Zorko, v celoti spoštovali. "Upam, da bomo v najkrajšem možnem času prišli v drugo fazo razpisa," je še dejal Zorko.

2TDK bo sicer v drugi fazi razpisa ponudnike pozval k predložitvi cene. "Mi jih bomo pozvali k predložitvi cene, potem sprejeli odločitev, ki bo potem lahko spet na državni revizijski komisiji. Tu bi apeliral, da se to pospeši. Tudi sedaj je trajalo skoraj tri mesece," je na predstavitvi analize vplivov projekta drugi tir na slovensko gospodarstvo dejal Zorko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija