Razvajanje sredi solinskih polj? Zakaj pa ne!

Piran

V severnem delu Krajinskega parka Sečoveljske soline leži edinstveni center na prostem: THALASSO SPA LEPA VIDA. Izkoristite poletje, kar ga je še ostalo, ter si privoščite nekajurni odklop od vsega in začutite lepoto narave!

Thalasso Spa Lepa Vida so umestili na območje opuščenih solinskih bazenov v predelu, imenovanem Lera, kjer še vedno poteka aktivna pridelava soli. Zaradi občutljive lege v osrčju krajinskega parka je bila posebna pozornost namenjena ureditvi in končni podobi talaso centra na prostem. Arhitekturna zasnova objektov se vizualno prilagaja geometriji solinskih polj: manjši leseni objekti so zasnovani kot linija solinarskih hišic. Vsi objekti so energetsko varčni in narejeni v skladu z načeli trajnostnega razvoja.

Solinarji po več kot 700 let stari tradiciji pridelovanja soli, značilni za Mediteran, tako kot nekoč pridobivajo morsko in z minerali bogato sol. V procesu pridelave morske soli nastaneta solinsko blato in slanica kot stranska produkta, ki sta že od nekdaj priznani naravni učinkovini. Solinsko blato in slanico matično vodo so po zgodovinskem izročilu uporabljali že rimski vojaki, prvi pisni viri pa omenjajo uporabo teh izrednih naravnih produktov v 13. stoletju, ko so Benediktinci iz samostana Sv. Lovrenca ponesli sloves zdravilnih učinkov solinskega blata in slanice daleč izven meja samostana.

Brez talasoterapije ne gre

Krajinski park Sečoveljske soline je eden najlepših naravnih in kulturnih biserov Slovenije. 

Thalasso Spa Lepa Vida nudijo posebno doživetje tradicionalnih talasoterapij v edinstvenem naravnem okolju, sredi solinskih polj, z naravnimi produkti, pridobljenimi v Krajinskem parku Sečoveljskih solin. Solinsko blato in slanica sta najpomembnejša dejavnika v talasoterapiji, ki izkorišča blagodejne učinke produktov morja, morske obale in klime za krepitev naravne odpornosti in za izboljšanje splošnega počutja. Vse o talasoterapiji lahko preberete na tej povezavi.

V Thalasso Spa Lepa Vida v blagem zavetrju solnih polj ponujajo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so tretmaji z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah (obloga s solinskim blatom, piling z morsko soljo, ročna masaža telesa, medicinske storitve ...).

V okviru THALASSO SPA LEPA VIDA deluje tudi mini bistro z vodo in naravnimi sadnimi napitki.

Kako do Thalasso Spa Lepa Vida?

Dostop do centra na solinah je mogoč na dva načina: po kopnem in iz morja. Po kopnem vodi strma, z granitnimi kockami tlakovana pot, ki se od magistralne ceste, ki povezuje Lucijo z mejnim prehodom Sečovlje, v Seči, na vrhu klanca odcepi na desno. Motorna vozila pustite na parkirišču pred vhodom v park in se nato po označenih poteh odpravite peš ali s kolesom. Priporočljiva je ustrezna obutev ter zaščita pred soncem in osebna zaloga pitne vode. Mogoč je tudi prevoz z električnim vozilom.

Dostop z morja je mogoč z ladjico. Za več informacij se obrnite na recepcijo Thalasso spa centra. 

Na obisk z rezervacijo!

Recepcija in bazen delujeta vsak dan med 9. in 21. uro. Rezervirajte svojih nekaj sproščujočih uric na telefonski številki +386 05 67213 60 ali prek maila lepavida@soline.si. Privoščite si oddih od vsakodnevnega utripa na ravno prav oddaljeni lokaciji.

Vabljeni na razvajanje v Thalasso Spa Lepa Vida, ki je dosegljivo že od 18 evrov dalje!