RAZREŠEN 11-LETNI MISTERIJ IZGINOTJA STARKE: Ubil naj bi jo sosed, ki je hotel njeno stanovanje

Kronika

Policija je konec minulega tedna potrdila, da je razrešila skrivnostni primer iz leta 2011, ko je v Zagrebu neznano kam izginila 76-letna upokojenka Slavojka Senišin. Kar 11 let ni bilo nobene novice o nesrečnici, zdaj pa je kot iz jasnega odjeknila novica – Slavojka Senišin je bila ubita, policija pa je zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržala njenega 63-letnega soseda. Razlog za umor je bil koristoljubje.

Moški je 5. novembra 2011 na še neugotovljen način pokončal žensko, ki je bila zaradi svoje starosti še posebej ranljiva. Truplo je nato zavil v preprogo in prepeljal na naslov na širšem območju Zagrebške županije, kjer ima vikend. Zavito truplo je odvrgel v vodnjak na dvorišču koče, vodnjak zasul z gradbenimi odpadki in zemljo, jašek vodnjaka pa odstranil in prestavil pred kočo, da bi prikril mesto, kjer se je prvotno nahajal vodnjak.

Policisti so pred dnevi preiskali vodnjak in našli truplo nesrečnice, piše Jutarnji list.

Prijeli so prvega soseda Slavojke Senišin, ki se je zelo kmalu po izginotju upokojenke z ženo, dvema otrokoma in očetom preselil v njeno stanovanje. Kot so izvedeli novinarji Jutarnjega lista, sta namreč tako domnevni morilec kot njegova žrtev več let živela v hiši z dvema stanovanjema. Po izginotju pa se je domnevni morilec z družino preprosto "razširil" še v stanovanje pogrešane.

To je storil, kot je videti v zemljiških knjigah, na podlagi prodajne pogodbe, ki jo je predložil sodišču in v kateri je zapisal, da je leta 2005, torej pet let pred njenim izginotjem, od Senišinove kupil stanovanje.

Na podlagi te pogodbe, za katero policija sumi, da je ponarejena, je domnevni morilec leta 2016 zahteval prijavo v stanovanje pogrešane upokojenke. A dejanski prevzem stanovanja se je po besedah sosedov zgodil tako rekoč takoj po njenem skrivnostnem izginotju.

"Enostavno je izginila in ljudem se je zdelo čudno, da je zavzel vso hišo, torej da se je razširil v njeno stanovanje, čeprav nista bila v dobrih odnosih," so za Jutarnji list povedali nekateri sosedje in dodali: "Takoj ko je izginila, je naslednji dan začel preurejati hišo. Iskreno povedano, vsem nam je bilo zelo čudno. Vsi smo vedeli, da nekaj ni v redu."

Preiskovalno sodišče je za 63-letnega osumljenca zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredilo pripor. Družina 63-letnika sicer naj ne bi bila seznanjena z zločinom. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija