RAZPIS ZAKLJUČEN: Obalno zavetišče bo upravljala Marjetica Koper

Koper

Na razpisu za upravljavca obalnega zavetišča za zapuščene živali je zmagala Komunala Koper s svojim javnim podjetjem Marjetica Koper. Na razpis je prispela še ponudba Veterinarske ambulante Hrpelje, Obalno društvo proti mučenju živali pa se zaradi prepričanja, da je bil razpis prirejen Marjetici, nanj ni prijavilo, pišejo današnje Primorske novice.

V javnem podjetju Marjetica Koper so za časnik ocenili, da so istrske občine "prepoznale kakovost do zdaj opravljenega dela ter kakovost predstavljenega načrta izvajanja obvezne javne službe in upravljanja zavetišča". Trajnejše, petletno obdobje upravljanja, jim bo po njihovih besedah omogočilo uresničitev ambiciozno zastavljenega programa.

Med drugim se bodo posvetili razvoju opreme in infrastrukture ter programov v zavetišču, ki so namenjeni izboljšanju pogojev bivanja oskrbovanih živali. Želijo pa si tudi vzpostaviti sodelovanje s prostovoljnimi društvi, posamezniki, ustanovami in drugimi, s katerimi bodo pripravili pregled razmer in predlog razvoja nalog na področju zaščite živali za celotno obdobje upravljanja, so pojasnili za Primorske novice.

V društvu bodo v zvezi z nasilnim odvzemom zavetišča uporabili vsa pravna sredstva

Mitja Dodič iz Veterinarske ambulante Hrpelje je napovedal, da se bo, v kolikor bo ta objavljen, prijavil na razpis za opravljanje veterinarskih storitev v zavetišču.

V Obalnem društvu proti mučenju živali pa so ob očitkih o prirejenosti razpisa med drugim izpostavili, da bodo v zvezi "z nasilnim odvzemom zavetišča" uporabili vsa pravna sredstva.

Peticija za izstop Marjetice s položaja upravljalca zavetišča

Na spletu se je pred kratkim sicer pojavila peticija Obalnega društva proti mučenju živali, s katero zahtevajo, da podjetje Marjetica odstopi s položaja upravljavca zavetišča. Med razlogi navajajo neustrezno skrb za živali in njihovo dobro počutje. Do srede jo je podpisalo 547 oseb, so še poročale Primorske novice.

Obalno zavetišče za zapuščene živali je na naslovnice medijev prišlo lani, ko je inšpekcija uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Obalnemu društvu proti mučenju živali, ki je takrat upravljalo zavetišče, prepovedala sprejemanje novih živali, tiste v zavetišču pa so morali oddati. Na podlagi tega je občina odvzela upravljanje zavetišča društvu, Komunala Koper pa je takrat postala začasni upravljavec zavetišča. Ministrstvo za kmetijstvo je sicer letos odpravilo odločbo veterinarske inšpekcije zoper društvo.

Gre za zavetišče za živali za vse obalne občine. Izbrani upravljavec bo skrb za zavetišče prevzel v začetku prihodnjega leta, pogodba pa bo veljala za pet let.

Deli novico:

MA |  01 .07. 2016 ob  00: 31
-1
če ne vedo ,da Kolomban ni Občini A je pač tako
zvezda |  30 .06. 2016 ob  20: 38
/.../ " je zmagala Komunala Koper s svojim javnim podjetjem Marjetica Koper."
Ma kaj vi preberete za sabo, kakšne pišete?
XXL |  30 .06. 2016 ob  19: 45
Niti xxl odvetnica al kaj majo tam gor v Ljubljanj ni mogla nazaj odpret zaprte pipce.
Zdaj naj pa se zavetisce dela tako da n bo primorcem res v ponos in zivalim v korist.
briši Miško |  30 .06. 2016 ob  17: 29
Ti ne moreš izbrisati koliko ti mi lahko spet napišemo!
muc |  30 .06. 2016 ob  13: 41
uboga Andreja spet bo žalostna.
BRISANO |  30 .06. 2016 ob  13: 06
SPREMENITE IME TEGA PORATALA V BRISANA OBALA
marjetica |  30 .06. 2016 ob  11: 04
vedno isto!!!!!!!!!!!!