RAZPIS ZA DIREKTORJA MARJETICE KOPER JE ZAKLJUČEN: Več kot 14 prijavljenih, kdo je med njimi?

Koper

Minuli petek se je iztekel rok za prijavo na razpis za prvega moža Marjetice Koper. Po informacijah Primorskih novic je zanimanje za direktorsko mesto v koprskem komunalnem podjetju precej veliko, saj naj bi se prijavilo več kandidatov kakor na razpis za direktorja Okolja Piran, kjer so prejeli štirinajst prijav.

Prijavo na razpis direktorja Marjetice Koper sta potrdila Boris Marzi (levo) in Matjaž Avsec (na sredini).

V koprski občini iščejo novega direktorja Marjetice, ki bo vodil podjetje prihodnja štiri leta. Januarja je direktorski stol v Marjetici zapustil Jani Bačić, začasno pa ga je nasledila Azra Rešić, ki je sicer zaposlena v investicijski službi Marjetice Koper. Nekdanji direktor Marjetice Gašpar Gašpar Mišič, ki je zdaj v vlogi svetovalca uprave, medtem ponavlja, da ga vrnitev na direktorski stolček ne zanima.

Župan Kopra Aleš Bržan je imenoval tričlansko komisijo, ki bo v prihodnjih dneh začela s postopki izbire novega direktorja. Uradno število prijavljenih ni znano, prav tako ne, koliko kandidatov izpolnjuje razpisne pogoje. V Marjetici so za časnik pojasnili, da na vprašanja o tej tematiki ne bodo odgovarjali, dokler se ne zaključi postopek izbire. Kljub temu pa je nekaj imen že zaokrožilo v javnosti.

Gašpar Gašpar Mišič vztraja, da ga najvišja funkcija v Marjetici ne zanima več.

Da je med prijavljenimi kandidati, je za časnik potrdil Boris Marzi, ki je zaposlen v službi za pristaniško varnost v Luki Koper in ima, kot je pojasnil za Primorske novice, dvajset let izkušenj na področju varovanja okolja, zaščite in reševanja. Med tistimi, ki se potegujejo za mesto direktorja, je tudi direktor družbe Trgo ABC Matjaž Avsec, govori pa se tudi o Alfredu Draščiču. Ta se je za direktorja Marjetice potegoval že pred dvema letoma, nedavno pa tudi za direktorja izolske komunale in Rižanskega vodovoda. 

Kot še poroča časnik, je prvi nadzornik Marjetice Davor Briševac zanje zanikal, da bi se prijavil na mesto direktorja, saj mu kot članu nadzornega organa razpisni pogoji to onemogočajo. Sicer pa krožijo govorice, da naj bi se na razpis za direktorja Marjetice Koper prijavilo nekaj kandidatov, ki jim je spodletelo pri nedavnih razpisih za direktorsko mesto v Okolju Piran in Rižanskem vodovodu. Za Primorske novice so Marko Unterlechner, Aleksander Lozej, Marko Ferluga in Alen Radojkovič zanikali, da bi bili med slednjimi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  15 .04. 2019 ob  22: 39
Tina K. - očitno nisi kapirala mojega komentarja, sicer pa ti je že odgovoril "frikofrkic" .....
frikofrkic |  15 .04. 2019 ob  22: 32
22
TinaK, primerjava je enostavna. Zaenkrat je postavil na vodilna mesta ljudi, ki imajo izobrazbo in so sposobni, Borisu je v 16 letih to uspelo bolj poredko, postavljal pa je kimavce in politične prijatelje, ki me prav zanima če so si sposobni najt službe v normalnem svetu.
Tina K. |  15 .04. 2019 ob  22: 07
-15
Hahahaha.. Kako lahko človek sploh primerja prejšnjega župana z njimjQuery11230372143546717177_1555358555830 Ta ne bo na nivoju Popota niti čez 50 let.
Naj gre delat kanalizacije,ki je obljubil. Ma verjetno je že utrujen.
Monteverdi |  15 .04. 2019 ob  21: 35
.... pomisli... (pardon).
Monteverdi |  15 .04. 2019 ob  21: 33
17
@Tina K. - eh, si pametna. Si pozabila kako je bilo s prijatelji bivšega župana? Pa malo na pravopis pomksli, ko pametuješ ....
Tina K. |  15 .04. 2019 ob  16: 29
-8
Le katerega prijateljcka bo sedaj Brzancek dal. Koga pametnega sigurno ne. Važno pa da je prijatelj.
kokodek |  15 .04. 2019 ob  16: 12
doslej sami biološki odpadki, mišič pa kar svetujesvetuje
Istriano |  15 .04. 2019 ob  14: 27
Sami strokovnjaki kot Mišić, brez prave izobrazbe ali s pomanjkljivo izobrazbo in čisto brez izkušenj na področju ravnanja z odpadki ali drugimi področji, ki jih pokriva podjetje Marjetica.