RAZKRIVAMO: Kratek stik med Verdnikovo in Franco! Ne komunicirata že dlje časa, zdaj so jo pa pozvali kar k odstopu!

Koper

"Volivce Civilnega gibanja Skupaj na lokalnih volitvah 2018 in javnost obveščamo, da Olga Franca po lastni odločitvi od 16. avgusta ni več članica CG Skupaj," so danes sporočili iz društva CG Skupaj. Ker "ne zastopa več ciljev in programa Civilnega gibanja skupaj", so jo pozvali k odstopu z mesta občinske svetnice. Olgo Franco in Barbaro Verdnik smo že včeraj vprašali, če lahko komentirata govorice, da sploh več ne komunicirata in da je prišlo do odstopa France iz Civilnega gibanja Skupaj. Olga Franca se na naša vprašanja še ni odzvala, Barbara Verdnik iz Civilnega gibanja Skupaj, s katero naj bi Franca prišla navzkriž, pa nam je danes odgovorila, da je trenutno na dopustu. Danes so informacijo o odstopu v gibanju potrdili. 

Včeraj smo želeli preveriti informacije, ki smo jih prejeli, da naj bi med Olgo Franco in Barbaro Verdnik prišlo do kratkega stika. Obe najbolj vidni članici Civilnega gibanja Skupaj naj ne bi sploh več komunicirali med seboj, če pa že, naj bi bila ta komunikacija striktno pisna. Istočasno smo želeli preveriti informacijo, da Olga Franca sploh ni več članica gibanja Skupaj, saj naj bi celo podala odstopno izjavo.

Olga Franca se je zavila v molk

Med tem, ko se je Franca zavila v molk in odgovorov z njene strani nismo prejeli, nam je Barbara Verdnik danes zjutraj pisno sporočila, da je v tujini in da se vrača drugi teden ter da nam bodo na vprašanja odgovorili iz Civilnega gibanja Skupaj. Da govorice res niso bile iz trte izvite, je pričalo tudi dejstvo, da je gibanje Skupaj na svoji uradni Facebook strani, nekje sredi junija, prenehalo "promovirati" delovanje trenutne podžupanje Mestne občine Koper iz njihovih vrst Olge France. 

Zadnja "promocijska objava" na Facebook strani gibanja Skupaj, kjer je omenjena Olga Franca, je bila objavljena 18. junija letos.

In res, izjava za javnost, ki so nam jo iz gibanja Skupaj poslali namesto odgovorov na vprašanja, je potrdila vse naše informacije. Zdaj jo javno pozivajo k odstopu!

"Volivce Civilnega gibanja Skupaj na lokalnih volitvah 2018 in javnost obveščamo, da Olga Franca po lastni odločitvi od 16. avgusta ni več članica CG Skupaj. O tem smo takoj obvestili koprskega župana Aleša Bržana" in zapisali, da "Olga Franca ne zastopa več programa in zaveze volivcem, ki smo jim jih dali na lokalnih volitvah novembra 2018, prav tako ne naših interesov in vrednot. Vse našteto je bil temelj argumentom, s katerimi smo si Skupaj prizadevali, da Olga Franca zasede podžupansko mesto. Izrazili smo pričakovanje, da bo župan ravnal v skladu s takrat dogovorjenim."

"O novih okoliščinah se bomo pogovorili naslednji teden," so zapisali v izjavi in dodali, da bo več o novih okoliščinah znano prihodnji teden, sta jo pa upravni in nadzorni odbor CG pozvala k odstopu z mesta občinske svetnice.

Kot pravijo v gibanju Skupaj, so Franci v razmislek ponudili drugi dve alternativi, ki bi bili po njihovem mnenju konstruktivnejši za vse vpletene, društvo Skupaj, župana, Olgo Franca in volivce.

Ravno tako so sporočili, da nimajo nobenih neposrednih pojasnil Olge France, zakaj že nekaj časa zavrača sestanke ali srečanja s člani, zakaj je vlogo podžupanje opravljala v "skladu z lastnimi prioritetami in ne s sistemskimi vprašanji"

Ena izmed objav France na Facebooku letos maja, ko je Barbari Verdnik čestitala za prejeto priznanje. 

Franca je sicer že 26. julija sporočila, da nepreklicno odstopa iz občinskega sveta zaradi osebnih zdravstvenih in družinskih razlogov. Čez štiri dni je odstop preklicala, "8. avgusta pa poslala zelo skopo izjavo o izstopu iz društva CG Skupaj," so še navedli v društvu.

Kaj to pravzaprav pomeni? Ali sledi še en odstop na podžupanski funkciji v Kopru? 

Olga Franca zaseda mesto občinske svetnice, izvoljena pa je bila na listi Civilnega gibanja Skupaj. Prav tako zaseda mesto nepoklicne podžupanje, zadolžene za zaledje, socialo in zdravstvo. Gre za večletno članico Slovenske ljudske stranke, ki je lani pred lokalnimi volitvami "prestopila" v Civilno gibanje Skupaj. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Soncek14 |  16 .09. 2019 ob  08: 44
Zupan Brzan je kar na slepo zaupal. Lahko bi malo bolje preveril. Morda bi pravocasno ugotivil, da je gospe Franca pomemben samo denar in ne kako bo pomagala razvoju podezelja. Tudi ta selitev iz stranke v stranko ti lahko nekaj pove!
Lili |  13 .09. 2019 ob  14: 19
Sami se komentirata..in to ne od danes...obe krvavi pod kožo..a?
kokodek |  11 .09. 2019 ob  08: 36
iz stranke v stranko v gibanja za poltrone . egoizem in lastni interesi ne sodijo v politiko !!!! podžupanja seveda ne bo odstopila, ker je pač tako v tej deželi....
Darko |  10 .09. 2019 ob  18: 42
16
Aleš, koalicija ti razpada ker so ti podtaknili take ljudi. Pohlepni, pijanci, dilerji, nesposobneži. Pazi se jih
vseved |  10 .09. 2019 ob  15: 45
15
Kaj dela na Adriaticu? Aja, nič, ker ne vejo kam bi z njo.
Istriano |  10 .09. 2019 ob  15: 00
19
Kaj boš z Olgo? Že dvajset let ali več teži v politiki in ni nobenih rezultatov.
max |  10 .09. 2019 ob  14: 22
13
S politiko se ukvarjajo ljudje, ljudje so egoisti, politika bo vedno delila narod, nikoli združevala,razen manjšinske posameznike, s skupnimi interesi, zato bi družba mogla poiskat drugačen način za funkcionirat, žal nismo še na taki kulturni in evolucijski stopnji.Redki posamezniki ne morejo ničesar spremenit, volilci pa imajo žal slab spomin in še slabšo presojo, ko pride do volitev pa itak kot ovce , volijo za tiste ,ki se jim zdijo zmagovalni, pa čeprav so dokazano pokvarjeni lažnjivci, a se sploh drugačni ljudje spuščajo v politiko pod krinko , da bi pomagali skupnosti, ja, naivneži.
vseved |  10 .09. 2019 ob  13: 17
Koliko denarja dobi kot nepoklicna županja?
 |  10 .09. 2019 ob  13: 06
15
druscina se picasi raspada!!