RAZKRIVAMO IMENA KANDIDATOV ZA PRVI STOLČEK KOPRSKEGA STANOVANJSKEGA SKLADA: Kdo so prijavljeni in kdo naj bi v ozadju koga podpiral?

Koper

Na Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Koper (JSS MOK) so prejšnji torek odpirali prispele prijave za mesto direktorja sklada. Mesto se je sprostilo po predčasni razrešitvi Gorana Malenića, katerega funkcijo sedaj začasno opravlja Mojca Hilj Trivič, prej predsednica nadzornega sveta (NS). Potem ko smo poskušali dobiti standardne informacije v takih primerih in doživeli dvakratni bizarni hladen tuš s strani namestnice Trivičeve, predstavnice stranke koprskega župana LAB, Petre Gunjač, ki nas je popolnoma neprefesionalno in tudi nesramno odslovila, smo seveda zastrigli z ušesi. Tak živčen odziv na popolnoma enostavna in običajna novinarska vprašanja ponavadi lahko pomeni le eno - da se pač v ozadju nekaj dogaja. Posledično smo se lotili raziskovanja in neuradno uspeli izvedeti imena petih kandidatov za direktorski stolček. Med njimi naj bi (med drugimi) bili: vodja pravno-kadrovske službe JSS MOK Ana Fajić, manager Darko Grgič, Alan Medveš iz koprske Levice, podjetnik iz Lipice Borut Stanič in nekdanji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič. Ob tem smo preverili še precej verodostojne, iz več virov podkrepljene informacije, kdo naj bi koga v tem izboru podpiral in "čigavi" naj bi bil nekateri kandidati.

Zgoraj levo: Alen Radojkovič, spodaj: Alan Medveš in Ana Fajić

Kot smo poročali že prejšnji teden, je na razpis za delovno mesto direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada prispelo deset vlog, od česar so bile štiri nepopolne zaradi manjkajočih dokazil, eden od kandidatov pa naj bi umaknil svojo prijavo. Ta teden smo neuradno izvedeli imena omenjenih petih kandidatov, ki so (med drugimi) ostali v igri in naj bi z njimi nadzorni svet opravil razgovore ta teden.

Trivičeva naj bi podpirala Grgiča

Darko Grgič za naš portal ni želel komentirati, ali neuradna informacija o njegovi prijavi na razpis drži ali ne. Neuradno smo sicer izvedeli tudi, da naj bi ga pri domnevni prijavi podpirala Mojca Hilj Trivič. V zvezi s tem je komentiral: "Če je to njeno strokovno stališče, je v redu, drugače pa me ne zanima. To je meni samo pozitivna informacija." Hilj Trivičevo sicer osebno pozna kot "član raznih odborov in gospodarskih združenj. Poznam marsikoga, ki je bil prej ali je zdaj v politiki. Ti ljudje so bolj ali manj moja generacija. Nikoli nisem odklanjal nobenega, razen če je bil negativec. Imam tudi sliko s predsednikom Pahorjem," se je še razgovoril o svojih poznanstvih.

Informacije o domnevni podpori Grgiču smo želeli preveriti tudi pri Hilj Trivičevi, ki je odgovorila: "Žal ne morem komentirati, ker nisem seznanjena z imeni prijavljenih kandidatov. Pri postopku izbire ne sodelujem in nimam nobenega vpliva na odločitev NS glede izbire novega direktorja JSS MOK."

Mojca Hilj Trivič (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Fajičevo pa naj bi si na direktorskem mestu želel videti koprski župan Aleš Bržan 

Nam je pa svojo prijavo na razpis potrdila sodelavka JSS MOK Ana Fajić. Neuradno nam je prišlo na uho, da naj bi bila Fajićeva pri svoji prijavi deležna podpore koprskega župana Aleša Bržana. Ali to drži, nam ni odgovorila, ponovila je le, da trenutno lahko samo potrdi, da se je prijavila na razpis, več pa da ne more komentirati, ker je postopek še v teku. Za komentar oziroma pojasnila smo se obrnili tudi na koprsko občino, kjer prav tako niso ne potrdili ne zanikali naše neuradne informacije.

"Župan ne sodeluje v postopku javnega natečaja za prosto delovno mesto direktorja Javnega stanovanjskega sklada, se pa zahvaljuje vsem kandidatkam in kandidatom, ki so se na natečaj prijavili in zaupa nadzornemu svetu sklada, da bo povsem avtonomno in v skladu s predpisanimi pogoji med njimi izbral najustreznejšega," so nam odgovorili.

Alen Radojkovič nam v izjavi po telefonu ni želel ne potrditi ne zanikati svoje prijave: "V kolikor sem se prijavil, je to moja osebna zadeva in dokler še ne pride do uradnih razgovorov, ne dajem še nobenih izjav."

Aleš Bržan

Prijavo pa nam je potrdil Alan Medveš. V obrazložitvi, zakaj se je prijavil, je dejal: "V skladu je nujno pričeti s spremembami, ki bodo predvsem socialno naravnane. Pričeti se mora reševati probleme v korist ljudem v občini in ne le posameznikom."

Z Borutom Staničem nismo uspeli govoriti, saj je trenutno na dopustu, so nam sporočili iz Golf kluba Lipica, kjer trenutno zaseda mesto predsednika nadzornega odbora.

O novem direktorju koprskega stanovanjskega sklada bo odločal nadzorni svet, ki šteje sedem članov. Njegova predsednica je Mojca Hilj Trivić, a je trenutno njena funkcija zamrznjena, ker je začasno na poziciji mesta direktorja. Zato jo v tem času, do imenovanja novega direktorja, nadomešča njena namestnica Petra Gunjač. Poleg nje v nadzornem svetu sedijo še Miloš Senčur, Borut Maleševič, Janko Okoren, Marko Butinar in Barbara Umek.

Kdo bo na koncu zasedel vodilni stolček stanovanjskega sklada, naj bi torej v kratkem odločil nadzorni svet in sodeč po finančni in siceršnji situaciji v skladu, bo predvsem imel polne roke dela. Upamo pa, da bo med drugim uveljavil tudi princip normalnega in profesionalnega komuniciranja z javnostjo, kar v primeru Petre Gunjač zagotovo ni bilo. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  14 .02. 2020 ob  09: 55
Ana Fajić po vsej verjetnosti kandidatka Bržana. Menedžer Darko Grgič?!?! znan mutivodar, verjetno gostilniški prijatelj Šuca in Pahorja. Podjetnik iz Lipice?! Borut Stanič imZnan a s.p. zaprt že od leta 2018. Alen Radojkovič vemo kakšno opustošenje je pustil v Okolju Piran. Pravi kadri za Bržana.
vseved |  14 .02. 2020 ob  07: 44
-1
@ sosed ,kako užaljen si moral biti šele pod prejšnjim županom!?
kokodek |  13 .02. 2020 ob  17: 44
čigav ljubljenček je bil odstavljeni direktor jQuery1123004824238808476_1581611721552??
Argument |  13 .02. 2020 ob  17: 06
10
Izjave tega župana so že tako primitivno ne verodostojne , da že žalijo intelegenco poštenih občanov !
jlz |  13 .02. 2020 ob  13: 53
18
Mah, krepko mi gre že vse na jetra. Župan sodeluje, saj mora. Vedno so sodelovali in vedno bodo. Smo pa že vsi tako izrojeni, pokvarjeni, da nihče ne zaupa več nobenemu. Zato taka vprašanja, zato taki odgovori. Pa pismo, vsi bi morali korak nazaj, predvsem pa se mi zdi popolnoma blesavo, neodgovorno od kao "elite" taka sprenevedanja, polovični odgovori, ne tič ne miš, aroganca "zasebna stvar"....... pred volitvami pa so obljubljali transparentnost, poštenost, dostopnost za kakršnakoli vprašanja, z nasmehi, da se je slina kar cedila..... Konkretno tudi Bržan, na tržnici delil nasmehe, podajal roke, podarjal jajca.... Slovenija potrebuje neko vsesplošno gibanje, ki bi pokazalo kaj je strokovnost, kaj poštenje, volja do dela, urediti zdravstvo, šolstvo in kulturo, predvsem pa "eliti" in državljanom pokazati, če so pozabili, kaj je kulturno obnašanje in kaj pomeni delati za blaginjo V S E H !! Da jih ni niti malo sram, ko po dnevu, pa celo urah - spreminjajo stališča in ne vedo, kaj so rekli pred tednom. Še čudno, da se že ne koljejo med seboj in mi z njimi...
Tine |  13 .02. 2020 ob  11: 28
10
Na občini odgovarjajo: "Župan ne sodeluje v postopku javnega natečaja za prosto delovno mesto direktorja Javnega stanovanjskega sklada". Zakaj je pa župan Bržan sodeloval pri razrešitvi prejšnjega direktorja? Bržan je celo sodeloval na seji nadzornega sveta JSS, ko so direktorja razrešili. In zdaj nam Bržanček prodaja pravljice. Kaj tudi z postavitvijo svojega soseda Draščića za direktorja Marjetice nima župan nič?