RAZKRITO, KAKO NAJ BI MADŽARI PRIŠLI DO VEČINSKEGA DELEŽA V SAVI: In njihovi načrti s hoteli v Portorožu

Piran

Družba Prestige Tourism naj bi po pridobitvi 43 odstotkov delnic Save zahtevala, da mora ta zaradi visoke zadolženosti povečati svoj kapital. Državni lastniki naj bi s povečanjem kapitala soglašali, a naj pri dokapitalizaciji ne bi sodelovali, tako da bi madžarska družba postala večinska lastnica, informacije virov navaja portal Necenzurirano.

Spletni portal na podlagi informacij več virov poroča, da obstaja načrt, kako bi država Madžarom omogočila pridobitev večinskega deleža Save, potem ko bo podjetje Prestige Tourism, ki je bilo ustanovljeno lani jeseni na Madžarskem, kupilo 43-odstotni delež ameriškega sklada York v Savi – posel bo financiral madžarski nepremičninski sklad Diofa, ki je v lasti Daniela Jellineka, enega najbogatejših Madžarov, vpetega v poslovno omrežje vladajoče stranke Fidesz, ki jo vodi madžarski premier Viktor Orban.

In sicer naj bi Prestige kot delničar Save zahteval, da mora ta povečati svoj kapital zaradi visoke zadolženosti.

Na skupščini naj bi nato državni lastniki (Kapitalska družba, Slovenski državni holding in/ali Zavarovalnica Triglav), ki imajo skupaj v lasti skoraj polovico delnic, soglašali s povečanjem kapitala, za katero je potrebno 75-odstotno soglasje skupščine, a naj se sami ne bi odločili za vplačilo kapitala. Dodatnih 200 milijonov evrov bi tako v kapital Save vplačali le Madžari, s čimer bi postali njeni večinski lastniki.

Nato naj bi Savo razkosali. Hotele v Portorožu in na Bledu naj bi oddelili na novo podjetje, ki bi ga prodali vnaprej izbranemu kupcu – to je po informacijah portala hrvaška turistična skupina Liburnia Riviera Hoteli iz Opatije, ki je od leta 2019 v lasti nemške družine Luerssen – preostali del Save pa bi ostal v rokah madžarskih lastnikov, pozneje bi jih lahko od njih odkupila madžarska država.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  06 .02. 2022 ob  18: 37
Slovenija je trenutno kot hiša z odprtimi vrati in lastniki na dopustu.
Istriano |  06 .02. 2022 ob  14: 34
Po volitvah sledi pomladansko čiščenje.
ZigaZois |  06 .02. 2022 ob  10: 22
11
Ne razumem zakaj se Slovenčki šele sedaj zgražajo.
Čemu pa mislite, da so bili namenjeni turistični boni? Sobodajalci so bili samo nujno zlo, ko jim je država morala pomagat.
Glavna skrb je bila: finančna pomoč hotelom pred prodajo privatnemu kapitalu saj za obubožane hotele ne bi bilo provizije.
Kredite za pomoč hotelom pa bomo vračali mi in naši vnuki. Toliko o naši razprodani samostojni Sloveniji ki postaja najmanj samostojna v celi svoji zgodovini.

Če bi sindikati res delovali neodvisno od vlade bi vsaj za delavce v turizmu poskrbeli z zahtevo po spoštovanju delavskih pravic in dvigu minimalne plače, ki bi morala določati tudi osnovo v plačnih razredih z določitvijo plače 1. plačnega razreda. Če bo Nemec gospodar naj nas plača toliko kot dobijo nemški delavci in če jim ni prav - naj se umaknejo!
Naši starši so dobili porušeno domovino in so jo zgradili pa niso živeli nič slabše od današnje mladine. Dela je bilo za vse.
Stiv Rivs |  05 .02. 2022 ob  23: 27
21
Legalna kraja državne lastnine.
Velik del teh nepremičnin je bilo zgrajeno v prejšnjem sistemu, ko so ti menežerji-vladniki študirali ekonomijo, pravo, politologijo, sociologijo, obramboslovje.
Poleg tega so delovali v raznih političnih organizacijah ala ZSMS, Partija, krajevni odbori itd.
Postali smo država, ki ima najbolj izobraženo mafijo na oblasti.
Bujenabrigu |  05 .02. 2022 ob  21: 14
Ne vidim razlike ali sem kuntakinte pri Bavcarju ali sem kuntakinte pri Orbanu. Mi tako in tako nimamo mangerjev in bolje da ukinemo takoj Turistico ker nimajo v ptaksi pojma njihovi dr. Mr. profesorji kako v praksi turizem izgleda. Naj ze pridejo pravi lastniki in pravi managerji ne pa nasi hohstaplerji!
Obala1 |  05 .02. 2022 ob  20: 15
19
Sorry pozabil povedat, da je tisti bebec ki je pripeljal Liburnijo Kristijan Staničić
Obala1 |  05 .02. 2022 ob  20: 13
23
Liburnija naj bi dobila hotele na obali? To sploh ni već smesno. Kot prvo vidi se kaj so naredili z Metropolom. Kot drugo ze pri nakupu Metropola je vrh Save ( Narat In Golobic ter ritoliznika Laznik In Krasevec ) kasiral nekaj milionov podkupnine. Ista zadeva bi se zgodila zdaj samo, da bi se kup oseb ki bi bil delezni podkupnine malo povećal ( ja, In se tisti bebec ki je pripeljal Liburnijo je dobil mesto direktorja HTZa ceprav vsi vejo da mi je IQ pod sobno temperaturo ). Ko slovenska politika prodaja nekaj taksnega podkupnine so v ozadju ( In to kar kup NAŠEGA denarja ). Banda lopovska
kokodek |  05 .02. 2022 ob  20: 06
23
kaj konkretno pravi rešitelj slovenskega turizma, Počivalnik
Pjero Shriba |  05 .02. 2022 ob  19: 57
26
Izjemen podvig našega gospodarstva in največjega gosp. ministra v zgodovini.