RAZKRITA DOBRO VAROVANA SKRIVNOST: Je Jan Plestenjak res obogatel s kriptovalutami?

Slovenija

Ste že kdaj naleteli na oglas, ki uporablja ime znanega Slovenca in ponuja hiter zaslužek? Spletni portal Varni na internetu svari pred tovrstnimi spletnimi stranmi. Kot pravijo, se take stvari kaj hitro lahko sprevržejo v izgubo denarja.

"Kako je Jan Plestenjak obogatel s kriptovalutami?" in "Nova investicija Sama Logina spravlja banke v obup" sta le dva primera naslovov, ki skupaj s fotografijo privabljata uporabnike na spletne strani, ki vabijo k nakupu izobraževalno-naloženih paketov, v zameno za hitro obogatitev. A gre za prevare.

"Obljube o zaslužkih so seveda prenapihnjene in izmišljene. V teoriji je sicer možno, da bi nekdo kaj zaslužil, vendar pa so to redke izjeme, praktično vsi uporabniki izgubijo vse, kar so vložili," pojasnjujejo na portalu Varni na internetu, kjer dodajajo, da tudi, če bi kdo kaj zaslužil, si je ta denar praktično nemogoče nakazati.

Primer zavajajoče novice (vir: varninainternetu.si)

Pogosto so ponudniki storitev na teh straneh zaščiteni z drobnim tiskom, sedežem v tujini ali povsem zakrito identiteto, kar je za oškodovance še težje. A kot pravijo na portalu, je mogoče na banki vložiti reklamacijski zahtevek, v kolikor ste kakšen tak nakup opravili s kreditno kartico. Če pa ste plačali po prevzetju, lahko zadevo zgolj prijavite na tržni inšpektorat ali policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  22 .01. 2020 ob  19: 20
Človeška naivnost je neizmerna.