RAZKOL V IZOLSKEM SD-JU? Na eni strani Breda Pečan, na drugi Aleksej Skok, slednji to zanika

Izola

Komaj je za nami referendum o drugem tiru, že bomo čez pol meseca ponovno na voliščih. Na političnem parketu je vroče, a pogledi že segajo tudi proti jesenskim lokalnim volitvam. Kdo so morebitni bodoči kandidati za župane v obalnih občinah smo že pisali, v Izoli pa so se pojavila nova ugibanja, ali tudi tokrat tamkajšnja stranka SD ne bo imela svojega kandidata. Prišlo naj bi namreč do razkola v njihovih vrstah med starimi in mladimi političnimi akterji, kar pa nam je predsednik stranke Aleksej Skok odločno zanikal.Na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014 je izolski SD podprl aktualnega župana Igorja Kolenca, saj svojega kandidata niso imeli. Januarja, ko smo pisali o morebitnih kandidatih za novega župana Izole, nam je Kolenc na vprašanje, ali bo ponovno kandidiral, odgovoril: "Leta 2010 in 2014 sem zelo jasno povedal, kaj bom naredil, poglejte vaše stare članke." Glede na takratne izjave je s tem namignil, da ne namerava več kandidirati.

Takrat smo tudi pisali, da se v igri za županskega kandidata iz vrst SD-ja omenja predsednika stranke Alekseja Skoka, poleg njega pa se je pojavilo še ime trenutnega nepoklicnega podžupana Valdija Morata. Njegovo ime se je omenjalo v zvezi z lokalnimi volitvami tudi v preteklosti, a do sedaj še ni kandidiral. Po naših informacijah naj ne bi niti tokrat razmišljal o kandidaturi.

Breda Pečan

Razkol v vrstah SD?

Medtem pa so se razširila ugibanja, da bi lahko SD ponovno ostala brez kandidata za župana. Prišlo naj bi namreč do razkola v njihovih vrstah med starimi in mladimi političnimi akterji. Na eni strani naj bi nastal pol nekdanje izolske županje Brede Pečan, na drugi pa pol zdajšnjega predsednika izolskega SD-ja Alekseja Skoka. Slednji nam je to odločno zanikal in dejal, da te delitve ni:

"To verjetno kdo poskuša mešati meglo oziroma uveljavljati kakšno drugo teorijo dejanskega stanja v stranki. Mislim, da smo od vseh političnih strank v Izoli še najbolj stabilna in kompaktna stranka. Smo verjetno tudi edini, ki se redno dobivamo na predsedstvih. Celo nekateri starejši se počasi tudi umikajo iz aktivne strankarske politike, tako da je večji izziv za nas, kako privabiti mlajšo in srednjo generacijo k političnem udejstvovanju oziroma kako privabiti nove ljudi. To je zdaj večji izziv pri nas, kot pa ukvarjanje s starejšimi, ki so že nekajkrat napovedali, da bi se radi počasi politično upokojili."

Aleksej Skok

V igri več kandidatov

Ponovno smo ga povprašali tudi glede njegove morebitne kandidature za župana. Potrdil nam je, da je v igri več kandidatov, med njimi tudi on. Vendar pa bodo najprej počakali na rezultat državnozborskih volitev, šele nato bodo razkrili, kdo bo iz njihovih vrst kandidat oziroma kandidatka.

Deli novico:

Morala |  25 .05. 2018 ob  02: 59
Ns bruhanje mi gre vsa ta politicna scena
@Glavca |  22 .05. 2018 ob  16: 21
Ni vec tako ne,zdej vse vodi Skokec in njegova pomagacica. Vse.
Glavca |  22 .05. 2018 ob  10: 06
Gospod Breda ima dolge lovke,še bo migala in naredila vse,da bo še naprej škodla Izolanom.Gospa Skok pa mora plesati kot ona pjeva.In tak je pregovor:ona lijepo pjeva ali glas ji ne valja......
volilec |  21 .05. 2018 ob  12: 12
Veste kaj, do zdaj sem volil nove obraze tokrat pa bom volil tradicionalno stranko. Novi obrazi so me vsa leta zelo razočarali. Eni celo volijo za drugo politično opcijo kar je iz mojega vidika nedopustno.
Čano |  21 .05. 2018 ob  09: 03
Ko je bila Breda na oblasti je hotela pozidati edini park v Izoli. Na Svetilniku naj bi nastal " hotelCek ". Hvala bogu, da so ji to preprečili.
Če pa bi se odločila za umik iz politike naj nikar ne bo v skrbeh za nasledstvo. Za sabo ima Romino, ki ji zvesto sledi.
Ko pogledaš te dve ženski na sliki, ugotoviš, da med njima sploh ni razlike.
Nova Breda je ustvarjena.
Igor |  20 .05. 2018 ob  02: 22
Ti osebki, predvsem po obnašanju, spominjajo na živalsko vrsto, namreč vse opice imajo rdečo rit.
Martin |  19 .05. 2018 ob  20: 38
Sve imaju pod kontrolo in da se svađaju između sebe....... !!!!!
zoran13 |  19 .05. 2018 ob  19: 42
BOB DNEVA

"Ne čudi, da volivci vsaka štiri leta volijo sebi podobne, upognjene, pohlevne in do obisti preračunljive lovce na družbeno dobro, jim odpuščajo laži, prazne obljube ter ideološko navlako."
Esad Babačić, pesnik in pisatelj
Torek, 15.5.2018
https://www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Intelektualna raven v politiki krepko pada, poslušam debate in rečem, ali je to mogoče. Nekoč so v politiki sodelovali izjemni ljudje, saj so bili tudi preprosti ljudje, kar je pravilno, ampak so imeli kaj povedati."
Franc Juričan, politolog
Četrtek, 17.5.2018
https://www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"In zato bi se politik novega kova pravzaprav moral vprašati ne le, kaj lahko naredi za zdravstvo, temveč in predvsem, kaj lahko naredi za bolnika."
Dr. Husam Franjo Naji, predstojnik kardiološkega oddelka UKC Maribor
Sobota, 19.5.2018
https://www.vecer.com/bob-dneva
krtko |  18 .05. 2018 ob  17: 36
straniščna stranka se tepe za pisoarje
krtko |  18 .05. 2018 ob  17: 02
Glede kompaktnosti ima prav,to je pa tudi vse od teh parazitov-zatiralcev razvoja izolske občine.Vsi debeli in srečni.

Če poslušaš ali bereš obljube vhajajoče politične zvezde( ki sedi poleg na sliki) kaj vse je bilo narobe in je narobe , ter bi bilo treba spremeniti , ji bi svetoval naj povpraša svoje mentorje, saj so bilo večinoma mandatov na oblasti ona in njeni .Prvo naj njim izstavi račun za zamujene-zavožene priložnosti.
Ne pa da sedaj na FB obljublja kot da je našla novi Eldorado¸. Naivni ljudje, pa ni niti enega ki bi jo vprašal kaj so dozdaj počeli in naredili.
Gospodarstva več ni, obrtniki so obupali,trgovci propadli.lokale odajajo za pisarne in urade (brez dodane vrednosti).Na občini večina iz KP ali PI, Izolane lahko prešteješ na roke.
Nobene vizije kaj naj bi kje bilo,se dogajalo ,kaj je potrebno imeti v Izoli, kako naj bi kaj izgledalo.čista MEGLA.
4 penzionerji terorizirarjo celotno občino.Ni prireditev.CZKS sam z sabo neve kaj bi počel.
Pri novem turističnem davku ,sprašujejo hotelirje koliko so pripravljeni prispevati za družbo in okolico katere sestavni del so in do zdaj niso vrnili nazaj občanom ničesar ,za potrpljenje izgubo prostora,parkirnih mest,plaž,zelenic,prav tako ne financirajo-sponzoriraji niti enega športnega društva ali prireditve .Vse kar ima Izola od njih so zahteve za še več parkirišč novo in izboljšano infrastrukturo.Nobene povezave in sodelovanja.Nobenega občutka za sobivanje, skupni razvoj. Število Izolanov zaposlenih v teh institucijah ,minimalno.Prav tako nimamo nič od največje tovarne iz Izole ,Droge.Enaka zgodba. Nobeden pa ne povpraša za vrnitev uslug in bonitet ,ki so jih pridobili ob graditvi tovarne.
Največji napredek je viden pri pasjih plažah.Mislim da v celem sredozemlju nimajo toliko pasjih plaž kot v Izoli glede na prebivalca.In še po nečem smo prvi imamo 2 ambulante za zdravljenje nekemičnih odvisnosti. 100 m narazen.Ena privat druga v domeni g. kompaktnega Skoka.
Slabo se nam piše pri takšnih talentih in ostalih političnih kameleonih ki nam obljubljajo nebesa.

Zapomnite do sedaj NISO naredili nič dobrega za Izolo,in tudi v bodoče ne bodo.
Pregnati |  18 .05. 2018 ob  15: 50
in odgnati rdeče parazite.
IZOLA |  18 .05. 2018 ob  07: 37
VOLITVE...najlepša prilika, da SD končno odide iz Občinskega Sveta....sicer pa bi bilo najboljše se znebit trenutne sestave OS!!!
1