RAZJARJENI PIRANČANI NAD ŽUPANA: "To je že višek, kaj se dela v tej občini. Hvala bogu se selimo proč"

Piran

Piranska občinska svetnika Davorin Petaros in Nevenka Kavčič sta na župana Đenia Zadkovića danes naslovila pobudo in apel "spričo stanja v mestu Piran", h kateremu sta priložila tudi odzive občanov na "nerazumljiva dejanja tako redarske službe kot tudi občinske uprave Občine Piran pri kaznovanju domačinov in odpiranju gradbišč za izvedbo gradbenih del".

Ulica IX. Korpusa v Piranu

Kot svetnika opisujeta v apelu piranskemu županu, se na Ulici IX. Korpusa v Piranu odpirajo gradbišča brez zagotovitve razpoložljivih parkirišč, česar so sicer Pirančani že vajeni, a so od nove oblasti pričakovali "kaj več kot aroganco in brezbrižnost."

Parkirišča se čez noč okupirajo

Svetnika opisujeta, da se na poti proti Fiesi "okupirajo parkirišča čez noč, brez ustreznih tabel za označevanje gradbišča kot tudi brez dodatnih parkirišč in morebiti opravičila ali obvestila stanovalcem mesta." Nadaljujeta o tem, da so stanovalci na Župančičevi ulici pretreseni nad tem, da nekateri kazni za nedovoljeno parkiranje dobijo, drugi na isti lokaciji ne.

Obiskovalci v mestu delajo kaos in zasedajo dragocena parkirna mesta

"Naprošamo vas, da ste do prebivalcev mesta bolj prizanesljivi," županu pišeta svetnika in dodajata, da župan dobro ve, kako težko je v Piranu najti parkirišče in kako si je ob tem dejstvu težko organizirati življenje v mestu. "Že neštetokrat smo vas prosili, da v mesto z avtomobili ne dovolite vstopa obiskovalcem, ki delajo kaos in zasedajo dragocena parkirna mesta za domačine," sta jasna svetnika.

Nad piransko Osnovno šolo Cirila Kosmača

Za konec opisujeta tudi "kalvarijo z gradbiščem v zelenem gaju ob Osnovni šoli Cirila Kosmača", kjer za domačine ni nadomestnih parkirnih mest. Slednje sta podkrepila s komentarji nekaterih prebivalcev, ki se sprašujejo, če bo sploh ostalo še kaj parkirnih mest po tem, ko bodo gradbena dela tam končana in celo: "Kam naj se spet damo tisti, ki imamo dovolilnice in jih plačujemo?" Kot še opisujejo tamkajšnji stanovalci, bo ponovno nastala gneča na parkirišču nad vrtcem, avti pa neštetokrat popraskani, kot se neredko pripeti.

"To je že višek, kaj se dela v tej občini. Hvala bogu se selimo proč," se glasi eden od komentarjev piranskih prebivalcev, drugi pa mu odgovarja: "Neprofesionalno, skoraj podlo. Upam, da ne. Boriti se je treba. Mi ostajamo in se še borimo."

Vprašanja o reviziji parkirnih abonmajev

Glede na opisano občinska svetnika župana sprašujeta, kako je z revizijo abonmajev in kakšne ukrepe so sprejeli glede na katastrofalne rezultate prvega dela revizije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KošaMona |  17 .01. 2022 ob  05: 35
Ampak zanimivo. Ste imeli Fičurja niste bili zadovoljni..pa Bossmana niste bili zadovoljni...pa zdej niste zadovoljni.
Kar ste volili to imate!!!
vid |  15 .01. 2022 ob  06: 45
19
Ze dolgo je jasno da se je Piranski zupan regionalu zelo zameril in komaj cakate da se kdo oglasi proti njemu.
Tutto fa brodo...
Gabrijel |  14 .01. 2022 ob  12: 54
54
Ma Petaros va kagar in pojdi čim prej tja od koder si pršu. Bašta s temi tvojimi monadami in lažmi!!!! Ti si zadnji s svojo na črno dvignjeno hišo ki lahko drugim drobi kujone.