RAZGRAJAČ V KOPRSKEM DOMU ZA OSTARELE: Policisti so ga morali pridržati

Kronika

V soboto ob 20.22 so policiste poklicali iz enega od koprskih domov za ostarele, da po objektu hodi vinjen moški, ki krši javni red in mir in razbija. Policisti so moškega, sicer brezdomca, ki je bil že večkrat obravnavan, izsledili v garažni hiši. S kršitvami ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V soboto popoldan je na cesti iz Kopra proti Ankaranu 36-letna državljanka Italije zaradi neupoštevanja prometne signalizacije zapeljala na most in ni upoštevala pravila prednosti, kot je določeno s prometno signalizacijo. Pri tem je oplazila osebni avto državljanke Poljske, zatem pa je njeno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Izdana ji je bila globa.

Prav tako v soboto ob 15.28 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Valeta - Strunjan. Povzročila jo je 37-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki je v desnem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v nasproti vozeči avto, ki ga je vozil 55-letni državljan Nemčije. V nesreči so se lažje poškodovali voznik in njegovi trije sopotniki (od tega dva otroka), zato so bili odpeljani v SB Izola na pregled. V bolnico so odpeljali tudi povzročiteljico, kateri je bil odrejen strokovni pregled za alkohol. Policisti so ugotovili, da je že pred tem trčila v zadnji del avtomobila voznika iz Portoroža.

Fotografija je simbolična.

Dve uri kasneje je v Zagorju pri Pivki 24-letni voznik iz okolice Pivke z osebnim avtomobilom zapeljal na nasprotni pas in trčil v vozilo, ki ga je pravilno peljal 58-letni domačin. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Med drugim so v soboto koprski policisti 15-letniku zasegli skuter in odredili izredni tehnični pregled.

Včeraj ob 6.37 je na avtocesti proti Ljubljani, pred izvozom za Unec, državljan Romunije vozil po prehitevalnem pasu in z osebnim avtomobilom zapeljal levo v odbojno ograjo. Odpadle dele vozila je prevozil državljan Poljske in na vozilu predrl pnevmatiko. Romunu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.49 je v Pivki v vozilo prijavitelja na bencinskem servisu dvakrat trčil nekdo z osebnim avtom avstrijskih registrskih tablic in odpeljal. Policisti so ga ustavili pred Postojno. Ugotovili so, da vozi 37-letni državljan Madžarske, kateremu je odrejen alkotest pokazal 1,49 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje in napisan obdolžilni predlog.

Tatovi iskali predvsem gotovino

Ponoči so v Portorožu vlomili v lokal, iz katerega so ukradli sef z gotovino in zlatnino ter večjo količino alkoholnih pijač.

V enem od hotelov na sežanskem so državljanki Italije v petek ukradli denarnico z dokumenti, plačilnimi karticami in 50 evri gotovine.

Med policijsko akcijo Promil zalotili pet vinjenih za volanom

V noči na nedeljo so policisti izvajali poostren nadzor Promil. Ustavili so 50 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. Pet je bilo pozitivnih.

Meja pitja naj bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost, opozarjajo na koprski policijski upravi.

Za konec tedna ujeli 69 ilegalnih prebežnikov

Na območju PU Koper so policisti od petka, 6. 9. 2019, od 6.00 ure, do danes, 9. 9. 2019, do 6.00 ure, obravnavali 69 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Pet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, šest oseb (državljanov EU) je bilo po postopku izpuščenih, 25 oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, 33 jih bo vrnjenih danes.

Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo Italijana zaradi suma storitve kaznivega dejanja. V soboto ob 17.56 so policisti pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Renault Clio, ki ga je vozil 23-letnik z urejenim statusom v Italiji. V vozilu sta bila še dva državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nelegano in imata prepoved vstopa v schengenski prostor. Državljana Albanije sta bila vrnjena na Hrvaško, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija