RAZGRAJAČ NA MARKOVCU VZNEMIRJAL SOSEDE: Trkal po vratih dvigala, nato policiste pozival k pretepu

Kronika

Ob 1.50 je v bloku na Krožni cesti v Kopru 35-letni domačin kršil javni red in mir. Pod vplivom alkohola je kričal in trkal po vratih dvigala ter s tem motil nočni mir stanovalcev bloka. Po prihodu policistov na kraj se je pričel nedostojno vesti in jih žaliti ter pozivati k pretepu. Prav tako ni upošteval zakonitih ukazov, naj preneha s kršitvijo, zatem pa je vstal in se postavil v borbeni položaj z dvignjenimi rokami. Policisti so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij. Policisti na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

V eni od osnovnih šol v okolici Kopra je nekdo v sanitarijah zakuril nosilec WC papirja, ki je pogorel v celoti, poškodovane so tudi ploščice. Škode je za 3000 evrov in policisti zbirajo obvestila za potrditev suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V Izoli je nekdo državljanoma Nemčije ukradel dve električni kolesi, zaklenjeni ob drog javne razsvetljave. Kolesi sta vredni 5500 evrov.

Na gradbišču v Hrpeljah so ukradli vilice delovnega stroja. V Komnu je nekdo vlomil v gostilno in ukradel gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija