RAZDEJANJE OD POSOČJA DO PREKMURJA: Koliko škode so povzročila neurja? (FOTO)

Slovenija

Neurja z močnejšimi nalivi in točo, ki so v četrtek povzročila veliko škode po vsej državi, so se umirila. Padavine so po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) ponoči ponehale, tudi reke so povečini začele upadati. Obeta se sončen in vroč konec tedna. Medtem se bo nadaljevalo odpravljanje posledic neurja in popis škode.

Državni sekretar Rudi Medved in poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan sta se seznanila s posledicami davišnje ujme v...

Posted by Ministrstvo za obrambo RS/Slovenian Ministry of Defence on Thursday, July 13, 2023

Državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved in poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan sta si že v četrtek ogledala posledice neurja v Pomurju. Medved je po koncu obiska v Turnišču povedal, da je neurje razdejanje povzročilo vse od Bovca oziroma Posočja, preko Gorenjske, Koroške, celjske in savinjske doline, Mariborskega in v Prekmurju. Medved je priznal, da so to razsežnosti škode, ki jih občine same ne bodo mogle sanirati in obljubil hiter odziv države.

Poškodbe na šolskih objektih v Pomurju si bo danes ogledal tudi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, ki se bo ustavil na Osnovni šoli Cankova, na Osnovni šoli Turnišče in na Biotehniški šoli Rakičan.

Ozračje se je medtem danes ponoči umirilo in postopno zjasnilo. Na primorskem bo pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, še napoveduje Arso. V soboto, nedeljo in ponedeljek bo sončno in spet bolj vroče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija