RAZBITI MITI O MOŠKIH: O čem vse velja napačno prepričanje

Trendi

O predstavnikih moškega spola in seksu kroži mnogo mitov, ki so v večini primerov plod neznanja, pomanjkanja informacij ali napačnih pričevanj. Ali so moški vedno in povsod pripravljeni na spolnost? Kako je z orgazmi in nedolžnostjo? Alkohol zares spodbudi spolno slo? V nadaljevanju sledi razbijanje mitov o moških in spolnosti.

Mit: moški so vedno pripravljeni na spolnost

Eno najpogostejših prepričanj je, da imajo moški nezadržno spolno slo, so vedno in povsod pripravljeni na skok med rjuhe in pravzaprav seksu nikoli ne rečejo ne. No, to prepričanje je zelo posplošeno in daleč od resnice. Tako kot pri ženskem spolu se tudi pri moškem pojavljajo različne spolne potrebe.

Nekateri se predajajo spolnosti več, drugi manj, kar je odvisno od več dejavnikov: težkih obdobij, stresa, zdravstvenih težav, utrujenosti, konfliktov v partnerstvu ali hormonskega stanja. Zato se je potrebno zavedati, da moški ni vedno 'testosteronski stroj' z nenasitno željo po spolnih akcijah, ampak človek, ki ima v življenju tudi druge potrebe, kot so recimo občutek bližine, razumljenosti in ljubljenosti.

Mit: 'devičnikov' (skorajda) ni

Moška nedolžnost je tema, o kateri se skoraj ne govori. Je pa dejstvo, da si vsak moški želi, čeprav je še najstnik, da bi v očeh ostalih izgledal izkušen na področju spolnosti. Zato se pojavljajo številne neresnice in prirejene zgodbice o odličnih ljubimcih, ki imajo za seboj malo morje deklet. Takšni Casanove, ki se širokoustijo, so običajno tisti, ki so v resnici globoko v sebi negotovi in nesamozavestni. Nekateri moški šele pri svojih poznih 20. letih izgubijo nedolžnost. V splošnem naj bi veljalo, da četrtina moških ni imela spolnega odnosa do svojega 19. leta.

Mit: moški se v partnerskem odnosu ne samozadovoljujejo

Nekateri moški se pred prijatelji radi pohvalijo, da se jim ni več potrebno samozadovoljevati, saj imajo doma 'seks bejbo', na primer. Pa je temu res tako? Navadno gre tudi v tem primeru za hvalisanje in poskus delanja vtisa na druge moške, kar ni nič drugega kot tekmovalnost. Res je, da se v novi oz. sveži partnerski zvezi moški manj samozadovoljujejo, kot če bi bili samski, a vseeno se. To se navadno dogaja v dolgotrajnih partnerskih odnosih, ko je partnerka odsotna, ko so prisotni konflikti, ali enostavno zaradi lastnega užitka. V nekaterih zvezah oba partnerja prakticirata vzajemno samozadovoljevanje, kar je del njunih spolnih iger. Poleg tega naj bi skupno samozadovoljevanje povečalo stopnjo intimnosti.

Mit: velikost penisa je najbolj pomembna

Nekateri dečki že v zgodnji puberteti primerjajo dolžine svojih penisov. Dolžina penisa naj bi bila nekakšna potrditev, kakšen ljubimec je moški. Tako kot se med seboj razlikujemo po obliki oči, stopal, dlani … skratka celega telesa, se med seboj razlikujejo tudi po penisih.

Obstajajo daljši, krajši, debelejši, tanjši, tudi krivi. A velikost moškega penisa običajno nima povezave s tem, kakšen ljubimec je moški in kako uspešen je pri spolni zadovoljitvi partnerke/partnerja. Tehnika je najbolj pomembna. Majhni in/ali tanjši penis torej ni razlog, da bi moški moral ostati celo življenje nesrečen in poln kompleksov.

Če se sprašujete o povprečni velikosti penisa odraslega moškega, ima BJU International odgovore.

Povprečna dolžina penisa v mlahavem stanju je 9 cm.

Povprečni obseg penisa v mlahavem stanju je 9 cm.

Povprečna dolžina nabreklega penisa je 13 cm.

Povprečni obseg nabreklega penisa je 11 cm.

Moški s povprečno velikostjo penisa navadno lahko zadovolji partnerko/partnerja. Obstajajo pa seveda spolne igrače in oralni seks, piše Preferred Men's Medical Center.

Mit: vsak orgazem je eksploziven

Dejstvo je, da se orgazmi zelo razlikujejo po intenzivnosti in doživljanju, kar je precej odvisno od vzburjenosti, števila zaporednih spolnih odnosov, želje po spolnem odnosu, privlačnosti med dvema, ujemanja med rjuhami, hormonskega stanja in še in še. Zato nikoli ne obstaja samo ena vrsta orgazma, ki naj bi bil vseobsegajoč, kot jih prikazujejo nekateri film in knjige. Orgazmi se precej razlikujejo po intenzivnosti doživljanja. Če radi eksperimentirate med rjuhami in ste v stiku s svojim telesom, potem veste, o čem je govora.

Mit: spolnega odnosa je konec, ko moški ejakulira

To nikakor ne bi smelo biti tako. Moška ejakulacija je le ena od faz, ki pa ne nakazuje konec spolnega odnosa. Spolna aktivnost vključuje dve osebi in praviloma traja dokler oba partnerja nista zadovoljena. Vsaj tako bi moralo biti. Seveda obstajajo tudi egocentrični moški, ki poskrbijo le zase, a pri tem se je potrebno vprašati, kakšen je ta moški v resničnem življenju? Tudi sicer poskrbi le zase? Dober seks vključuje močno povezanost med partnerjema in stremenje k skupnim užitkom oz. orgazmu.

Mit: alkohol in nekatere droge delujejo pri seksu kot stimulansi

Alkohol in nekatere droge lahko povečajo željo po seksu, a obenem tudi zmanjšujejo pretok krvi v spolne organe in zmanjšujejo spolno zmogljivost, saj otežujejo vzdrževanje erekcije in doživljanje orgazma. Zato je veliko bolje, če ste med rjuhami trezni in prisebni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .12. 2022 ob  10: 36
Včasih so bili moži moži in floče floče, zdaj se je pa vse zmešalo in zamešalo.