RAVNIKARJA BO NA ČELU ZD KOPER ZAMENJAL HRVATIN: Prižgana zelena luč za obnovo koprske avtobusne postaje

Koper

Na ponedeljkovi izredni seji občinskega sveta Mestne občine Koper (MOK) so se svetniki seznanili z razrešitvijo Matevža Ravnikarja z mesta direktorja Zdravstvenega doma (ZD) Koper in soglašali z imenovanjem Igorja Hrvatina za vršilca dolžnosti direktorja tega zavoda. Hkrati so prižgali zeleno luč za obnovo koprske avtobusne postaje.

Matevž Ravnikar (levo), Igor Hrvatin (desno)

Matevž Ravnikar je svoj odstop  iz osebnih razlogov ponudil minuli teden. V času do imenovanja novega direktorja javnega zavoda bo funkcijo vršilca dolžnosti za največ eno leto opravljal Igor Hrvatin, zdajšnji direktor javnega zavoda za šport, piše portal Ekoper. Ravnikar pa bo nadomestil Hrvatina in za zdaj zasedel mesto v. d. direktorja občinskega zavoda za šport. Kot je Ravnikar poudaril za Primorske novice, zdravstveni dom zapušča v dobri kondiciji. "Obravnavali smo 50.000 bolnikov na leto in upravljali z desetimi milijoni evrov," je povedal za časnik.

Na Mestni občine Koper so za STA pojasnili, da je svet zavoda Ravnikarja razrešil minuli četrtek na podlagi njegove zahteve za razrešitev oz. nepreklicnega odstopa zaradi osebnih razlogov, ki jo je svetu zavoda podal dan prej. "Glede na to je bilo treba nemudoma zagotoviti nemoteno delovanje in vodenje zavoda Zdravstveni dom Koper, kar je tudi razlog za vse nadaljnje postopke - sklic izredne seje in imenovanje vršilca dolžnosti direktorja," so zapisali.

Avtobusna postaja v Kopru bo dobila novo podobo 

Poleg tega so svetniki sprejeli tudi DIIP – dokument identifikacije investicijskega projekta za projekt obnove avtobusne postaje v Kopru, s katerim namerava koprska občina kandidirati na razpisu ministrstva za infrastrukturo za pridobitev evropskih sredstev iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. V okviru 1,2 milijona evrov vredne naložbe, bi bilo lahko teh sredstev nekaj manj kot 850 tisoč evrov, preostali del stroškov pa bi krila MOK iz naslova proračuna.

Kot še piše portal, gre za naložbo, ki predvideva celovito ureditev 3600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora, s postavitvijo nadstrešnice, ureditev peronov, zamenjavo dotrajanih robnikov, dopolnitev oz. prilagoditev spremljajoče talne in vertikalne prometne signalizacije ter obnovo dotrajane urbane opreme.

Deli novico:

direktorska kraja umetniških slik |  14 .06. 2018 ob  14: 31
in policija nič ne ukrepa? ne sme ukrepati? ?
WILLKOMMEN: only in sLOVEnija!.....
WANTED ! |  14 .06. 2018 ob  08: 50
prevedeno - TRAŽI SE : Metod Mezek in Marjan Radetič.
BTW, |  14 .06. 2018 ob  08: 41
in kje je Metod Mezek zdaj ?

tukaj :

Metod Mezek,dipl.soc. Takoimenovani ( in tja nastavljeni !... ) generalni direktor javnih zdravstvenih zavodov Republike Slovenije v Riharjevi ulici 38, Ljubljana ).
metod.mezek@zdrzz.si.
policija da pravi, |  14 .06. 2018 ob  08: 13
da so bile slike ukradene pred leti, kaznivo dejanje pa velja samo 3 mesece ? ?

-----------------------------

- Hlavatyjeve slike v ZD Koper manjkajo DANES in ZDAJ !!... ; je to jasno ali ni ?
LOPOVSKA POSLA |  14 .06. 2018 ob  08: 03
"Seveda, seveda, seveda", bi porekel Radetič ... "nimate dokazov" !... :-)

_______________________________________

Ne, imamo pa vprašanja : so takrat bile tiste neprestane, zaporedne in nepotrebne ( !! ) prenove v prostorih ZD Koper izvedene zanalašč zato, da so bile potem Hlavatyjeve slike odtujene ?

vprašanja so seveda za "Sherlock Holmese" iz Kopra in pa za raziskovalno novinarko !! ... ...
Mezek in njegov kompanjon Radetič ... |  14 .06. 2018 ob  00: 04
-vprašajte raje tadva "tiča", kje so tiste slike !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
in pa, še nekaj: |  13 .06. 2018 ob  22: 55
Metod Mezek je enkrat že odslužil ( v celoti !!... ) svojo zaporno kazen za rešetkami !... ( a jo bo zdaj ponovno in torej že "v drugo" ? ? ... )

----------------------------------

HALO, POLICIJA ?
P.P.S.: |  13 .06. 2018 ob  22: 34
ne, ne mislim, da jih je Popovič ukradel !... menim pa, da bi mogel ali pa morda celo moral vedeti, kam so te slike "izginile" - kajti takrat so še visele v ZD Koper ( ponovno : ustanovitelj in lastnik ZD Koper je MOK !!... ), zdaj pa jih "nikjer več ni" !!...
post scriptum: |  13 .06. 2018 ob  22: 25
Mogoče bo pa Popovič Boris vedel kaj povedati o teh slikah, saj sta bila z Metodom Mezekom skupaj t.im. nadzornika v Luki Koper - tedaj, ko jebil mezek direktor ZD Koper, Popovič pa jebaje predsednik MOK !... ?
QRS |  13 .06. 2018 ob  22: 06
Če se ne motim, je zdravnik Hlavaty ( Padovanski diplomiranec medicine iz leta 1927 in slikar ! ) tiste slike podaril ZD Koper ... KDO je bil potem ( in zato ! ) lastnik in KDO je zdaj ?

----------------------------------

HALO, POLICIJA ?
URADNO vprašanje za MOK : |  13 .06. 2018 ob  21: 39
Hlavatyjeve umetniške slike so bile od MOK ( ustanovitelj in lastnik ZD Koper ! ) ali od koga drugega ?...
@Brežan |  13 .06. 2018 ob  08: 58
v Olmu si lahko sploh zadovoljen če vidiš kakšno zdravstveno osebje...
1