RAJE V FRANCIJO KOT V ISTRO: Bodo naši sosedi morali modernizirati naturistično ponudbo?

Istra

Medtem ko velja Francija za prvo izbiro naturistov v svetu, ji kot izbrana destinacija takoj sledi hrvaška Istra. A naši sosedi s Francozi za tovrstne turiste očitno izgubljajo bitko. Če v Istri počasi zapirajo naturistične kampe, pa ta veja turizma v Franciji predstavlja pravo malo industrijo.

Kot navaja časnik Glas Istre, ima Francija kar 155 naturističnih kampov, 20 tisoč mest na prostem in 60 tisoč postelj, ki ustvarijo osem milijonov nočitev, na leto kar za 300 milijonov evrov prometa. V čem so tako posebni?

Široka in raznolika turistična ponudba zajema od skromnih kampov do rezidenc s petimi zvezdicami, v Francijo privabljajo naturiste iz Nemčije, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije in tudi Amerike. Nudijo jim prave naturistične vasi, restavracije in trgovine. Ponujajo tudi aplikacijo, kjer najdemo vsa središča in plaže v Franciji, kjer smo lahko goli. S tovrstnimi akcijami in ponudbo izletov pa privabljajo tudi mlajše turiste.

Časnik sicer navaja, da je tudi v Istri nekaj dobrih praks, med njimi najdemo Valalto iz Rovinja (na fotografiji zgoraj), Plavo Laguno v Poreču in Areno Hospitality Group v Pulju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .04. 2019 ob  08: 39
hrvaška v bivši jugi je bila raj za naturiste. zadnjih trideset let je na oblasti cerkev in s tem nazadnjaštvo, kar se pozna na vseh področjih življenja. seveda to velja tudi za slovenijo, Evropo in cel svet !!!! zato pa imamo verske vojne, revščino, fašizem in poneumljene ljudi !!!!!