Räikkönen končal zgodbo z Lotusom

Finski voznik formule 1 Kimi Räikkönen je svojo zadnjo dirko za Lotus že odpeljal. Ekipa je namreč sporočila, da Finec odhaja na operacijo hrbtenice, tako da na zadnjih dveh dirkah ne bo nastopil, naslednje leto pa se bo preselil v Ferrari.

Z operacijo hrbta se je tako končala saga o porušenih odnosih med dirkačem in njegovo ekipo. Räikkonen je pred zadnjo dirko v Indiji, ki jo je zaradi okvare dirkalnika končal že v prvem krogu, trdil, da mu Lotus v vsej sezoni ni plačal niti evra, zato je napovedal bojkot, a po koncu dirke vendarle dejal, da so težave rešili. Kdo bo zamenjal Finca na zadnjih dveh dirkah, še niso sporočili.

Njegov manager Steve Robertson je finskemu časniku Turun Sanomat dejal, da so zdravniki Fincu priporočili operacijo, izvedli jo bodo v torek v Salzburgu.

Odločitev Räikkönena, da ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah, je tako skorajda že zagotovila naslov podprvaka Špancu Fernandu Alonsu. Ta ima namreč skupno v SP, kjer je prvak že dve dirki Nemec Sebastian Vettel, na drugem mestu 34 točk več od Finca, naslednji zasledovalec, Mercedesov britanski voznik Lewis Hamilton, pa ima s 43 točkami zaostanka le še teoretične možnosti za preboj na drugo mesto.