Radio Capris se bo poklonil legendi

Koper

V ponedeljek, 3. februarja mineva leto dni od smrti glasbenika Danila Kocjančiča. Koprčan velja za enega najbolj plodnih slovenskih glasbenikov, še vedno pa je v nastanku njegov zadnji album, ki ga njegovi prijatelji snemajo v studiu v Dekanih.

"Manjkajo še tri pesmi, naslednja izide prav v ponedeljek," pravi Matjaž Sterže, član zasedbe Danilo Kocjančič & Friends. Skladba z naslovom Elektrošok je sicer na novo posneta in aranžirana uspešnica skupine Prizma z Ladijem Mljačem na vokalu, Danilo Kocjančič pa je prispeval spremljevalne vokale.

Po njegovi smrti je nastala glasbena praznina

Skupina zadnje pesmi snema v studiu Jork v Dekanih, pri Jadranu Ogrinu, sicer basistu zasedbe. "Upam, da bodo pesmi posnete do maja, plošča pa bo predvidoma izšla konec pomladi ali začetek jeseni," še pojasnjuje Sterže.

"Da ta plošča izide, je bila tudi Danilova želja," razlaga glasbenik Marino Legovič in dodaja, da gre za spomenik njegovemu ustvarjanju. "Po njegovi smrti je na obalni glasbeni sceni nastala luknja, Danila pa kot prijatelja vsak dan pogrešamo, ko se s klapo dobimo v Kopru," še opisuje skladatelj in aranžer.

Ob obletnici Kocjančičeve smrti bo na Obali tudi nekaj dogodkov. V ponedeljek tako denimo v koprskem Circolu skupina Danilo Kocjančič & Friends pripravlja koncert, ki se bo začel ob 18ih, Radio Capris pa bo legendi posvetil dan spomina. "Danilo je slovenski glasbeni sceni zagotovo pustil največje število uspešnic. Bil je izjemen avtor in pisec pesmi, ki jih poznajo vse generacije in te pesmi ne bodo šle nikoli v pozabo. Odločitev, da pripravimo dan v spomin Danilu je seveda logična. Glasbeniku takega kova bi morali posebno mesto nameniti vsi mediji, ne le takrat, ko so na vrsti take obletnice. Pomeni pa tak dan priložnost, da se v našem studiu zberejo bolj ali manj vsi Danilovi najtesnejši sodelavci in da skupaj naredimo en lep dan – za Danila! Dan v spomin Danilu bo potekal ves ponedeljek, že od jutra. Ves dan se bodo predvajale pesmi, pri katerih je sodeloval Danilo – od zgodnjega obdobja Kameleonov, pa do zadnjih uspešnic. Ob 8h zjutraj bomo v Kikirikiju premierno predstavili še neslišano in neobjavljeno pesem Danila Kocjančiča. Pred mikrofonom se bo eno uro z nami družil tudi najtesnejši Danilov sodelavec – Drago Mislej Mef, Danilove pesmi pa bodo v živo odigrali člani njegove skupine Danilo Kocjančič Friends. V nadaljevanju programa do 18h se nam bodo pred mikrofonom pridružili še Danilov sin Tine, Tulio Furlanič, Nelfi Depangher, Ladi Mljač, Lara Baruca in Tinkara Kovač," je dejal urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

V spodnjem videu ena od že izdanih skladb skupine Danilo Kocjančič & Friends, Moje laži.

Deli novico: