RADIĆ PO BRUTALNEM NAPADU: "Tako grobih prizorov nisem videl niti v ameriških kriminalkah"

Kronika

Kot smo včeraj prvi poročali, so oboroženi neznanci v nedeljo ponoči oropali piranskega občinskega svetnika in podjetnika Sava Radića. Roparji so njega in ženo presenetili sredi noči v spalnici, ju napadli in grozili s pištolo, nato pa pobegnili s plenom, vrednim več kot 100.000 evrov, danes dodajajo Primorske novice.

Policisti so prijavo o ropu dobili v nedeljo ponoči, nekaj minut pred drugo uro. Neznani moški so zakonca prisilili, da sta povedala, kje imata denar in druge vredne predmete, so pojasnili na koprski policijski upravi. Odnesli so jima denar, zlatnino in mobilne telefone, nato pa pobegnili.

"Tako grobih prizorov nisem videl niti v ameriških kriminalkah," je za Primorske novice povedal 68-letni Radić in dodal, da bosta z ženo še dolgo čutila posledice brutalnega nočnega dogajanja. Kot dodaja časnik, naj bi oboroženi roparji iz njegove hiše na Arzah nad Piranom odnesli več kot 100.000 evrov.

Radić, ki je po dogodku lažje poškodovan, je za Primorske novice še povedal, da sta se z ženo v soboto ravno vrnila z dopusta, sredi noči pa so v njuno spalnico vdrli oboroženi neznanci. Obema naj bi s širokim lepilnim trakom zalepili roke, noge, pa tudi usta in oči, ju dušili z blazinama in jima grozili s pištolo. Govorili so v srbskem ali hrvaškem jeziku. Ženi naj bi sicer kasneje odvezali noge in odlepili usta, da jim je pod prisilo lahko pokazala, kje imata denar. Po podatkih Primorskih novic naj bi roparji vdrli tudi v sef, kjer sta imela spravljeno večjo vsoto denarja. Poleg nagrabljenega plena so jima odnesli tudi telefone, tako da sta pomoč lahko poklicala šele pri sosedih.

Policisti in kriminalisti so v hiši zakoncev Radić po brutalnem nočnem dogajanju zavarovali sledi v hiši. Policisti pa zadevo intenzivno preiskujejo, je še povedala tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  07 .05. 2019 ob  13: 51
-1
lepi kučerak
ManofSteel |  07 .05. 2019 ob  11: 54
-1
@solinar v Sloveniji pa pravijo, t ako; bolje biti pošteno heben nego hebeno pošten... Janez Drško
solinar |  07 .05. 2019 ob  11: 51
13
Kako došlo tako otišlo, bi se reklo v njihovih krajih.
bubobubo |  07 .05. 2019 ob  11: 18
11
k meni jih verjetno ne bo, nimajo kaj vzet.......so se očitno dobro pozanimali kam morajo , da bo kaj izplena.....sicer pa žalostno, do sedaj smo take dogodke gledali bolj od daleč, sedaj jih imamo pred nosom
ManofSteel |  07 .05. 2019 ob  10: 23
31
Toliko denarja v sefu...za kamere in alarmni sistem pa ne. E moja škrtoba...še sanja se ti ne v kakem filmu živiš. Glej, da ne boš ponovil napake, ker roparji so vedno na preži. Sploh zdaj, ko so ti novinarji objavili tvoj dom ! Bravo novinarji...vi več očitno delate za roparje. Ko pa treba roparjeva imena objavit...to pa ne, ker so zaščiteni kot Kočevski medvedje.