RAD BI, DA GA PIČIJO V ZADNJO PLAT: Predsednik ima za to poseben razlog

Svet

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je dejal, da želi, da ga s cepivom proti covidu-19 cepijo v zadnjico. S tem se želi izogniti cepljenju pred očmi javnosti, so pojasnili filipinski uradniki.

"Spoštujmo to," je dejal filipinski minister za zdravje Francisco Duque. "Njegovo odločitev bi lahko primerjali z odločitvijo angleške monarhije. Angleška kraljica se prav tako ni želela cepiti pred očmi javnosti," je pojasnil po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Zaradi želje, da želi biti cepljen v zadnjico, da javnost ne bi vedela, s katerim cepivom bo cepljen, je bil deležen številnih kritik. V javnosti namreč vlada zaskrbljenost glede varnosti cepiv, ki jih je kupila filipinska vlada.

Rodrigo Duterte

V javnosti krožijo tudi namigovanja, da je Duterte že prejel kitajsko cepivo. Njegov tiskovni predstavnik je to zanikal. Je pa minister za zdravje zagotovil, da se je pripravljen pred očmi javnosti cepiti Carlito Galvez, ki je v vladi pristojen za nakup cepiv. S tem želijo zagotoviti, da je cepivo varno in učinkovito.

Filipinske oblasti upajo, da bodo lahko cepljenje proti covidu začele februarja. Doslej so pogodbe podpisali s podjetji AstraZeneca, Sinovac in Novavax. A morajo pristojne oblasti ta cepiva še odobriti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija