RACMAN ZAPUSTIL KOPRSKI PRIPOR: Poravnal je varščino v višini 800.000 evrov

Koper

Poslovnež Sergej Racman, eden od obtoženih v zadevi Marina, je včeraj nekaj pred 18. uro zapustil koprski pripor. Varščino v višini 800.000 evrov je včeraj nakazal na račun koprskega okrožnega sodišča, je poročal spletni Večer. Racman se bo tako v zadevi Marina zagovarjal s prostosti.

Informacijo o nakazilu varščine je za Večer potrdil Racmanov odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki podjetnika brani skupaj z odvetnico Martino Žaucer Hrovatin.

Tokratna ponudba njegovih zagovornikov za varščino je bila že druga v kratkem času. Prvo je sodišče zavrnilo sredi avgusta. Tokrat pa je sprejelo ponudbo 800.000 evrov varščine in tudi pritožba tožilstva ni bila uspešna.

Sergej Racman je bil v priporu od novembra lani, ko so ga kanadski varnostni organi vrnili Sloveniji. Varščina je tako jamstvo, da ne bi zbežal in bi se redno udeleževal sodnih obravnav. Če bi namreč zbežal, bi država varščino obdržala.

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v kateri tožilstvo njemu in soobtoženim očita zlorabo prostitucije v klubu Marina pri Ajševici ter še druga kazniva dejanja, tudi pranje denarja in ponarejanje listin. Obtožnica jih bremeni, da naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi in tako na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Tako naj bi podjetje, ki se je tudi znašlo med obtoženimi, pridobilo za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  08 .09. 2021 ob  12: 00
Nauk zgodbe: Če ukradeš sendvič boš ždel v zaporu, če pa ukradeš miljone in jim daš bakšiš si prost.
olor |  08 .09. 2021 ob  08: 56
Saj ni res, ampak v Slo je možno. Se je kdo vprašal, od kje njemu toliko denarja, ali je za to potrebna prijava pristojnemu organu?
kokodek |  08 .09. 2021 ob  08: 24
lep zgled za vse bodoče goljufe in kradljivce....sicer pa imamo pravosodnega ministra, ki je tudi ena perla