RACMAN BO STOPIL PRED SODNIKA: Na koprskem sodišču se začenja sojenje v aferi Marina

Koper

Na Okrožnem sodišču v Kopru se s predobravnavnim narokom začenja sojenje poslovnežu Sergeju Racmanu v aferi Marina. Med preiskavo julija 2019 naj bi policija na območju ljubljanske policijske uprave našla več dokazov, ki naj bi Racmana povezovali z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

Potem ko je koprsko okrožno sodišče sredi marca 2019 izdalo sklep o uvedbi preiskave zoper 17 fizičnih in eno pravno osebo zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja, je bila konec maja vložena razširitev zahteve za preiskavo zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja zlorabe prostitucije. Med osumljenimi se je zaradi zlorabe prostitucije znašel tudi Racman, saj naj bi se njegova podjetja financirala na podlagi izplačil za fiktivne posle v Savna klubu Marina na Ajševici. Ker naj bi Racman najverjetneje vedel, kaj se v resnici dogaja v klubu, naj bi s tem zavestno podpiral nezakonite posle, hkrati pa naj bi zagotavljal pravno podlago za denarne prilive iz Marine.

Racman je postal prvoobtoženi v tej zadevi, v zvezi s katero je Specializirano državno tožilstvo zaradi zlorabe prostitucije spisalo 400 strani dolgo obtožnico zoper 18 ljudi. Osumljeni so več kaznivih dejanj, tudi pranja denarja in ponarejanja listin.

Zoper Racmana je sodišče odredilo pripor, a se tja ni zglasil, policija pa je razpisala mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije. Našli so ga v Kanadi, kanadska policija pa ga je lanskega novembra predala slovenskim kolegom.

Že pred enim letom je sicer sodišče po pritožbah zagovornikov odpravilo pripor zoper Racmanove soobtožence. Višji sodniki pa so nedavno v tej zadevi potrdili izločitev več dokazov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija