RACIJE V GEJEVSKIH KLUBIH: Pod pretvezo, da iščejo mamila

Svet

Ruska policija je na podlagi novega odloka, ki je skupnost LGBTQ+ označil za ekstremistično, izvedla racije v več gejevskih klubih v Moskvi, so v soboto poročali lokalni mediji. Policisti naj bi gejevske klube preiskali pod pretvezo, da iščejo mamila.

Obiskovalce klubov so za kratek čas pridržali in fotografirali njihove osebne dokumente, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Racije so se zgodile le nekaj dni potem, ko je rusko vrhovno sodišče ugodilo predlogu ruskega pravosodnega ministrstva in odločilo, da je "mednarodno javno gibanje LGBTQ+" ekstremistično. Ob tem je prepovedalo vse njegove aktivnosti v Rusiji.

V zadnjih letih je skupnost LGBTQ+ v državi pod vse večjim pritiskom oblasti. Pritisk se je okrepil zlasti po začetku ruske invazije na Ukrajino februarja lani. Julija je denimo duma prepovedala zdravstvene posege in upravne postopke, ki ljudem omogočajo spremembo spola.

V petek pa je sodišče v Sankt Peterburgu eni od televizijskih postaj izreklo globo v višini okoli 5.500 dolarjev zaradi predvajanja videoposnetka, ki je vseboval prizor intimnosti med dvema ženskama.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  04 .12. 2023 ob  15: 11
Bravo Putin!
Martin Kacur |  04 .12. 2023 ob  10: 42
Včasih so črnci izkoriščali svojo "prednost", da so črni. Mislim, da so s temi forami začeli tudi tejle. Če jim ne rata se izgovarjajo na diskriminacijo ker so kao geji. Verjetno imajo nekateri res nagonsko motnjo, večina pa se je pridružila tej modi,
Če je bil kdo na oz ob kakem shodu LG ipd se je lahko prepričal, da sploh ne gre za kakšne nenasilne in kulturne osebke. Daleč od tega.
Stiv Rivs |  03 .12. 2023 ob  18: 32
Rusija s svojim dosmrtnim vladarjem Putinom nadaljuje uveljavljanje doktrine čiste rase.
Zdrav, osveščen narod v zdravem in moralno prečiščenem okolju.
Kar ni uspelo Adolfu, bo mogoče Putinu.