PUTIN: "Ne bomo pozabili tega sodelovanja s teroristi"

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes poudaril, da Rusija ne bo pozabila nedavne turške sestrelitve ruskega vojaškega letala. V tradicionalnem letnem nagovoru narodu je tudi posvaril pred nevarnostjo terorizma iz Sirije.

"Ne bomo pozabili tega sodelovanja s teroristi. Izdaja je za nas vedno bila in vedno bo najbolj podlo dejanje. Tisti v Turčiji, ki so našima pilotoma zarili nož v hrbet, naj se tega zavedajo," je poudaril. "Vemo, kdo v Turčiji služi in dovoljuje teroristom, da kujejo dobiček," je bil Putin znova kritičen do Ankare. Ob tem je izpostavil, da so Turki na splošno dobri, delavni in nadarjeni in da jih ne enači "z delom trenutno vladajoče elite, ki je neposredno odgovoren za smrt ruskih vojakov v Siriji".

"Posebno nevarnost danes predstavljajo borci, ki so se zbrali v Siriji," je dejal Putin. Po njegovih besedah je vmešavanje mednarodne skupnosti v Siriji in Iraku botrovalo kaosu, medtem ko se ruske sile v Siriji borijo s privolitvijo predsednika Bašarja al Asada in so uspešne v boju proti terorizmu.

Napovedal je, da bo Turčija "več kot le enkrat" obžalovala to, kar je storila ter da se tisti, ki mislijo, da se bo ustavila pri gospodarskih sankcijah, močno motijo. Dejal je še, da se ruski vojaki v Siriji borijo za varnost, ter poudaril, da prizadevanja samo ene države ne bodo dovolj, da bi porazili mednarodni terorizem. "Države glede terorizma ne bi smele imeti dvojnih meril," je opozoril.

 

Deli novico:

Mi pa moramo uradno |  03 .12. 2015 ob  11: 18
še vedno podpirati Turčijo, ker so nam tako ukazali voditelji NATA. Ni nam dovoljeno izraziti naših dejanskih stališč, čeprav vsi vemo, da je med ISISOM, ZDA in Turčijo več kot en enačaj!