PUTIN PREPRIČAN, DA BO RUSIJA POSTALA ŠE MOČNEJŠA: Napovedal tudi uporabo sodobnejših orožij

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj na srečanju z diplomanti vojaške akademije v Moskvi izjavil, da je ponosen na ruske vojake v Ukrajini in dodal, da "delujejo pogumno, profesionalno, kot pravi junaki". Putin je obljubil uspešno spopadanje s sankcijami proti Rusiji in napovedal uporabo sodobnejših orožij, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Putin je v zvezi s sankcijami Zahoda dejal, da bodo premagane, zaradi novih groženj in tveganj pa naj bi bila po njegovih besedah do konca leta ruskim silam v uporabo predana nova medcelinska balistična raketa sarmat.

Poleg tega bodo po novem ruske sile lahko računale tudi na sisteme zračne obrambe S-500, za katere je Putin dejal, da jim "ni para nikjer na svetu" in obenem dodal, da ni dvoma, da bo Rusija postala še močnejša.

S-500 je najsodobnejši protizračni obrambni sistem ruske izdelave, z dosegom od 500 do 600 kilometrov. Po navedbah ruske vojske lahko S-500 sestreli satelite in hipersonično orožje, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Putin je sicer že večkrat zatrdil, da je rusko gospodarstvo uspešno prestalo vrsto mednarodnih sankcij, ki so bile uvedene proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino 24. februarja, še piše AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  22 .06. 2022 ob  16: 08
Rusi so razdeljeni bolj kot nikoli,ukinli so vse medije ki bi kritizirale vojno kljub temu pa je se vedno internet in youtube.
Eni verjamejo v vojno in da je cel svet proti njim,drugi ki poslusajo tudi drugo stran lahko vidijo drugacno sliko.
Recimo propaganda v Nemciji je bila abdolutno samo od oblasti.
Se mi zdi da se bo vojna obrnila bolj v smeri drzavljanske vojne
hribi |  22 .06. 2022 ob  15: 01
Ne nisem v Moskvi., javljam se iz Obale. Pač nismo vsi rusofili. Ne pozabi kako so tvoji izvažala demokracijo v Iraku, Afganistanu, Libiji, Srbiji, Siriji. Vse povsod so pustili kaos, EU pa kasirala posledice v obliki beguncev. Tudi sedanje stanje je posledica vojne ZDA proti Rusom z namenom oslabitve Evropskega gospodarstva. Trenutno jim to zelo dobro uspeva. Ampak ta tema je zate vseeno malce pretežka da bi jo razumel.
Stiv Rivs |  22 .06. 2022 ob  14: 27
Hribi.. Seznanjam te, da je Ukrajina tam gor.
Razen če se ne javljaš iz Moskve, kar je po tvojih izjavah razumljivo.
hribi |  22 .06. 2022 ob  14: 04
@Stiv Rivs
Ti nisi najbolj seznanjen kaj se dogaja tam dol, a ne?
Stiv Rivs |  22 .06. 2022 ob  13: 33
Dobra ta, da ima zverina, ki pošilja specialne enote klat in pobijat otroke po ulicah, normalen pogled na tradicijo,družino.
Nekaj podobnega našim fundamentalističnim kristjanom, ki prenesejo vsak kriminal in grozoto samo, da se v njihovem farošu ne bi pojavil kak krivoverec.
hribi |  22 .06. 2022 ob  13: 02
Morda ga nekdo vidi kot tirana, oligarha... Ima pa zagotovo bolj normalen pogled na tradicijo, družino in vse kar bi moralo biti samoumevno, pa ni. Ukrajina gor ali dol, skorumpirana ržava polna opovov. Morilcev in kurb ni neka dodana 6za EU.
Stiv Rivs |  22 .06. 2022 ob  08: 19
-3
V to ni nobenega dvoma.
Putin bo vladal svetu tako, kot je Hitler s svojim "novim redom" vladal 1000 let.
Morilec tega stoletja bo končal enako, kot vsi diktatorji prejšnjega.