PUTIN ODPELJAN NA NUJNO OPERACIJO? Zadnji sestanek sprožil nova ugibanja o njegovem slabem zdravju (VIDEO)

Svet

Sredino srečanje Vladimirja Putina in Sergeja Čemezova je vnovič sprožilo dvome o zdravstvenem stanju ruskega predsednika. Med pogovorom z vodjo ruskega obrambnega velikana Rostec se je Putin držal za rob mize, zdelo se je, da težko govori, njegov obraz pa je še vedno vidno otekel, poroča The Sun. To je le še okrepilo govorice, da ima Putin raka. Viri iz Kremlja tudi navajajo, da je imel v prejšnjem tednu predsednik nujno operacijo, med katero so mu izčrpali tekočino iz trebuha.

Že v petek je dvome o njegovem zdravstvenem stanju sprožila virtualna seja varnostnega sveta države, ki jo je gostil ravno Putin. Anti-Putin kanal v aplikaciji za sporočila General SVR, ki naj bi jo vodil nekdo iz Kremlja, je v torek delil obtožbe na račun ruskega voditelja.

"Vladimir Putin tega srečanja ni opravil v realnem času. Uvod je bil vnaprej posnet, zaprti del pa je bil odigran z uporabo računalniške grafike in tehnologije Deepfake, da bi ustvarili iluzijo Putinove prisotnosti," je pisalo v objavi.

Na kanalu so tudi pojasnili razlog za Putinovo domnevno odsotnost: "V noči iz četrtka, 12. maja, na petek, 13. maja, je Putin opravil kirurški poseg za odstranitev tekočine iz trebuha." Ni bilo pa pojasnjeno, v sklopu katere vrste zdravljenja naj bi bil poseg opravljen. 

Trebuh sicer naravno vsebuje peritonealno tekočino, vendar se lahko zaradi določenih stanj prekomerno kopiči. Med povzročitelje takšnega stanja sodijo rak, ciroza, okužba ali vnetje.

Prejšnji teden so mediji poročali tudi, da je Putin po besedah ruskega oligarha "zelo bolan za krvnim rakom". Podjetnik je bil na skrivaj ujet na zvočnem posnetku, ko je "udaril" po ruskem predsedniku: "On (Putin) je popolnoma uničil rusko gospodarstvo, ukrajinsko gospodarstvo in mnoga druga gospodarstva – popolnoma uničil. Težava je v njegovi glavi ... En norec lahko obrne svet na glavo."

V torkovem televizijskem nastopu je bil Putin namreč videti nemiren in trzajoč ter nestabilen, kar naj bi le potrjevalo domneve, da je njegova kaotična invazija na Ukrajino posledica kemoterapij. Nek onkolog je dejal, da Putin morda trpi za "kemo možgani" oziroma kognitivno motnjo, ki jo povzroča zdravljenje s kemoterapijami. Posamezniki, ki trpijo za "kemo možgani", lahko namreč sprejemajo "nore" odločitve, ne da bi o njih prej premislili, še piše The Sun. 

Kremelj sicer vztraja, da je Putin popolnoma zdrav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  20 .05. 2022 ob  16: 29
-7
Vse najboljse Vladimir!