PUŠČATE DOLGE LASE? Frizer slavnih ima nekaj dragocenih nasvetov za vas

Trendi

Čeprav je med najpopularnejšimi frizurami to pomlad paž, ki sega največ do brade ali do polovice vratu, je v modi tudi povsem nasproten trend: superdolgi lasje. Če niste Kim Kardashian in nimate ravno na voljo zajetne zaloge lasulj, boste svoj cilj dolgih las hitreje dosegli ob upoštevanju spodnjih nasvetov za hitrejšo rast las, ki jih je razkril frizer slavnih Mark Townsend.

Zvezdnica Kim Kardashian

Prvi nasvet se glasi: vsakih nekaj mesecev pojdite k frizerju, da vam ostriže konice las. "Lasje bodo tako rastli veliko hitreje, izgledali bodo lepše in bolj zdravo," pojasnjuje Townsend. Druga stvar, ki jo morate storiti, je, da povečate dozo regeneratorja za lase. Po nasvetu frizerja slavnih ga uporabljajte pri vsakem umivanju las in nekoliko povečajte svojo običajno dozo.

Za najboljši učinek vsaj enkrat tedensko uporabite masko za lase namesto regeneratorja, a ju nikakor ne kombinirajte, svetuje. Ko spirate šampon, regenerator ali masko z las, uporabljajte hladno vodo. "Po umivanju s hladno vodo bodo lasje videti gladkejši. Vroča voda upočasnjuje njihovo rast, saj jih poškoduje," trdi frizer. 

Ko krtačite lase, to počnite nežno, saj lahko agresivno krtačenje poškoduje lasišče, kar vodi v nastanek prhljaja ali v izpadanje las. "Češite se čim bolj nežno kot lahko. Izogibajte se česanju mokrih las, saj jih boste tako hitreje poškodovali in upočasnili njihovo rast," svetuje. 

Mark Townsend pri delu

Naslednji nasvet je neverjetno učinkovit. Bombažne prevleke za vzglavnike zamenjajte s svilenimi in vaši lasje bodo lepi in zdravi kot še nikoli. Ta majhna sprememba bo tudi pospešila njihovo rast. Po umivanju pa svojih las nikar ne zavijajte v brisačo, kot je to v navadi večini žensk. "Groba tkanina brisače lahko uniči lase. Veliko bolje bi bilo, če jih zavijete v nežnejšo tkanino, kot je bombažna majica," pravi  frizer slavnih.

In za konec: izogibajte se uporabi elastik za lase, namesto njih raje uporabite sponke. Elastika zvija lase, kar vodi v njihovo hitro razpokanje in počasnejšo rast, še pove Townsend.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija